Замислилися про меню до новорічного столу? Міркуєте, які бутерброди зробити, щоб вони здивували гостей та додали новизни святковому столу? Тоді ця стаття буде вам цікава, адже в ній ітиметься про найоригінальніші варіанти цієї закуски. Час прочитання — 6 хвилин.
Зміст
Ідеальне частування
Бутерброди — вид холодної закуски, який є присутнім на кожному святковому столі. З них починається застілля, особливо, якщо є гаряча або холодна перша страва. Їх їдять і під напої, а діти люблять тягати зі столу та їсти, не відриваючись від гри.
Для веселої компанії бутерброди — ідеальне частування. Готувати їх недовго, а зіпсувати майже неможливо.

Параметри | Характеристики |
---|---|
Вид | Один предмет |
Матеріал | Бамбук |
Традиційними вважаються бутерброди зі шпротами, червоною ікрою чи рибою. Відповідно, ними вже нікого не здивуєш. Якщо вам хочеться чогось оригінального або по-справжньому святкового, варто звернути увагу на інші варіанти. Їх справді дуже багато, і вони підійдуть як для дорослої аудиторії, так і для дитячої.
Далі представлені найкращі та смачні ідеї для бутербродного меню.
Оригінальне бутербродне меню
Вершкові краби
Яскраві, соковиті, з освіжаючим смаком та оригінальним виглядом стануть бутерброди із приготовленою намазкою. Змішайте блендером або вручну вершковий сир, крабові палички, зелень та часник, потім покрийте отриманою сумішшю хліб або багет. Ситну закуску прикрашають шматочками ківі, вирізаних будь-якої форми. Дуже швидкий та неймовірно смачний варіант.
Інгредієнти:
- вершковий сир;
- крабові палички;
- ківі;
- зелень;
- часник;
- хліб або багет “Французький”.

Параметри | Характеристики |
---|---|
Вид | Один предмет |
Матеріал | Фарфор |
Сьомга та сирний сир
Універсальні бутерброди. Вони притягують погляд, а легкість у приготуванні спростить завдання, коли потрібно швидко накрити стіл у святковій метушні. Сирний сир змішайте з дрібно нарізаною зеленню та видавіть трохи соку лимона. Намажте хліб або багет, а зверху викладіть сьомгу, маринований огірок і гілочку зелені.
Інгредієнти:
- малосольна сьомга;
- вершковий сир;
- мариновані огірки;
- зелень;
- лимон;
- чорний молотий перець;
- хліб чи багет «Французький».
Із крабовим салатом
Ці бутерброди легко замінять сирну або ковбасну нарізку. Для початку дрібними кубиками наріжте крабові палички та свіжий огірок. Плавлений сирок натріть на тертці, а кріп подрібніть. Потім перемішайте інгредієнти та заправте майонезом. Шматочки батона, багету чи хліба підсушіть у духовці, на сковороді чи на електрогрилі. Дайте їм охолонути та намажте сумішшю.
Інгредієнти:
- крабові палички;
- свіжий огірок;
- плавлений сир;
- кріп;
- майонез;
- хліб або багет “Французький”.

Параметри | Характеристики |
---|---|
Тип | Електричний |
Тип духовки | Незалежна |
Оновлені бутерброди зі шпротами
Класичні бутерброди зі шпротами можна оновити, не зіпсувавши улюблені ласощі. Так, вони стануть яскравими та помітними на святковому столі та неодмінно сподобаються своїм виразним смаком.
Підсушіть скибочки батона в духовці до карамельного відтінку та остудіть їх. Дрібно наріжте зелень, змішайте з вареними яйцями, роздавленими виделкою та майонезом. Потім намажте сумішшю хліб, викладіть кружечок огірка, помідор, 2 рибки та гілочку кропу.
Інгредієнти:
- консервовані шпроти;
- свіжі огірки;
- відварені яйця;
- помідори чері;
- зелень;
- листовий салат;
- хліб або багет “Французький”.

Параметри | Характеристики |
---|---|
Тип | Притискний |
Установка | Настільна |
Майже салат «Оселедець під шубою»
Винятково новорічна закуска, яка сподобається всім любителям салату «Оселедець під шубою». Спочатку потрібно відварити буряк і натерти його на тертці. Додати часник та заправити майонезом. Рівним шаром намажте отриману суміш на хліб або батон, а зверху покладіть скибочку оселедця, пару зернят кукурудзи та гілочку кропу.
Інгредієнти:
- варені буряки;
- філе оселедця;
- майонез;
- часник;
- темний хліб;
- консервована кукурудза;
- кріп.
Сирні тарталетки з помідорами
Привабливого виду закуска, яка дуже проста в приготуванні та неймовірно смачна. Терталетки наповнюють сирною начинкою, прикрашають половинками помідора черрі та гілочкою зелені. Можна подавати як холодну закуску, так і розігріту з розплавленим сиром.
Інгредієнти:
- тарталетки;
- твердий сир;
- відварені яйця;
- часник;
- майонез;
- сіль;
- мелений чорний перець;
- зелень;
- помідори чері.

Параметри | Характеристики |
---|---|
Тип сковородки | Універсальний |
Матеріал | Алюміній |
Канапе з копченим лососем
Ці бутерброди мініатюрні, але дуже апетитні. Для приготування потрібно нарубати кріп і додати вершковий сир, потім збити все в блендері. Чорний хліб наріжте маленькими скибочками і виріжте кружечки (чаркою або спеціальною формочкою). Намажте їх отриманою сумішшю, скрутіть тонку смужку з філе копченого лосося і прикрасьте гілочкою кропу.
Інгредієнти:
- філе копченого лосося;
- вершковий сир;
- кріп;
- чорний хліб.

Параметри | Характеристики |
---|---|
Вид | Один предмет |
Матеріал | Бамбук |
Грибні пеньки
Ще один варіант святкової закуски на новорічний стіл. «Французький» багет із печерицями, сиром та свіжим солодким перцем привертають увагу своєю апетитністю та з’їдаються першими. А легке та швидке приготування порадує будь-яку господиню.
Для начинки потрібно подрібнити цибулю, болгарський перець і сирі печериці. Обсмажити все на олії. Натерти сир, багет нарізати невеликими шматочками і примніть м’якуш. Коли охолоне начинка, викладіть її на хліб і посипте сиром. Потім запікайте у духовці до 10 хвилин.
Інгредієнти:
- мариновані печериці;
- твердий сир;
- болгарський перець;
- ріпчаста цибуля;
- рослинна олія;
- сіль;
- зелень;
- багет “Французький”.
Бутерброди з тунцем
Неймовірно ароматні бутерброди неодмінно сподобаються вашим гостям та домочадцям. Досить змішати інгредієнти, заправивши майонезом та намазати на хліб. А для прикраси взяти маслини, зелень та свіжі помідори. Бутерброди подають на тарілках, викладаючи їх у листах салату.
Інгредієнти:
- консервований тунець;
- відварені яйця;
- тостовий хліб;
- свіжі помідори;
- ріпчаста цибуля;
- оливкова олія;
- чорні маслини без кісточок;
- листовий салат;
- зелень;
- лимон.

Параметри | Характеристики |
---|---|
Вид | Один предмет |
Матеріал | Фарфор |
Закуска «Вогник»
Багато хто любить салат із плавленого сиру — «Вогник», який можна легко перетворити на смачні бутерброди. Для цього плавлений сир потрібно натерти на тертці та змішати з часником, пропущеним через прес. Потім змішати з майонезом і намазати на скибочки багету, посипавши зверху подрібненою свіжою цибулею.
На тарілку викладіть листи шпинату, а по обідку — кільця свіжого болгарського перцю, у центрі розмістіть бутерброди.
Інгредієнти:
- плавлений сир;
- часник;
- майонез;
- багет “Французький”;
- свіжий шпинат;
- болгарський перець.

Параметри | Характеристики |
---|---|
Тип | Прес для часнику |
Матеріал | Нержавіюча сталь |
Канапе з червоною рибою, ікрою, сирним сиром та авокадо
Безпрограшний варіант серед закусок на святковий стіл. Ідеальне поєднання інгредієнтів робить канапе смачними, корисними та дуже насиченими. Сирний сир слід змішати з часником і кропом. Хліб для тостів слід нарізати невеликими шматочками та змастити отриманою сумішшю. Потім доповнити червоною ікрою, рибою та авокадо.
Інгредієнти:
- червона риба;
- червона ікра;
- тостовий хліб;
- сир;
- авокадо;
- майонез;
- часник;
- кріп;
- чорний мелений перець.

Параметри | Характеристики |
---|---|
Вид | Універсальний |
Матеріал леза | Кераміка |
Фета та пряна журавлина
Дуже оригінальна закуска на новорічному столі, яка неодмінно захопить ваші смакові рецептори. Візьміть каструлю з товстими стінками, засипте журавлину цукром і, додавши води, доведіть до кипіння. Приправте улюбленими спеціями, а потім варіть до густої суміші. Отриманий соус остудіть. Наріжте багет і намажте сиром, потім викладіть журавлину й прикрасьте свіжим базиліком.
Інгредієнти:
- фета;
- журавлина;
- цукор;
- вода;
- спеції;
- багет «Французький»;
- свіжий базилік.

Параметри | Характеристики |
---|---|
Об’єм | 2.5 л |
Матеріал | Алюміній |
Грінки з копченим сиром
Хрумкі грінки з яскравою намазкою дуже смачні і далекі від буденності. Вони стануть чудовою закускою та доповненням до першої страви.
Змішайте натертий копчений сир, відварені яйця, свіжу моркву, чорний мелений перець, сметану та майонез. Потім нанесіть це на хліб і прикрасьте зеленню.
Інгредієнти:
- копчений сир;
- відварені яйця;
- свіжа морква;
- часник;
- майонез;
- сметана;
- зелень;
- білий хліб;
- сіль та чорний мелений перець за смаком.

Параметри | Характеристики |
---|---|
Тип | Електричний |
Тип духовки | Незалежна |
Рекомендації наостанок
- Для основи будь-якого бутерброду слід брати хліб або батон і нарізати його тонкими скибочками.
- Бутерброди не повинні бути більшими. Ідеально, коли вони з’їдаються за два-три укуси. Їхня головна мета — не вгамувати голод, а стати закускою та доповненням до напоїв.
- Меню з бутербродів робіть різноманітним, щоб були варіанти з м’ясом, рибою, сиром та овочами. Таким чином кожен знайде свій ідеальний варіант.
- Найцікавіші — завжди із сумішшю з оселедця, олії та овочів. Спрощений варіант одеського форшмаку.
- Для новорічних бутербродів потрібно обов’язково використовувати прикраси з овочів, зелені та маслин..
Також за темою:
- 5 самых вкусных рецептов имбирного печенья
- Як приготувати ідеальний стейк
- Смачна випічка в духовці: кращі рецепти
- Що приготувати з гарбуза: топ-10 рецептів
- Що приготувати з винограду: кращі рецепти
- Топ продуктів для пам’яті
- Топ-10 вегетарианських страв
- Кабачки та цукіні: кращі рецепти
- Що можна приготувати з кавуна та дині
- Сезон полуниці: що приготувати, кращі рецепти
- 10 рецептів найсмачніших сніданків із вівсянки
- Маринування шашлику: топ-10 кращих рецептів
- Топ найсмачніших салатів із майонезом
- Топ-5 рецептів смачних маринованих огірків
- 5 цікавих рецептів качки в духовці
- ТОП-10 цікавих рецептів із картоплі в духовці
- ТОП-5 страв, які можна приготувати в мультиварці
- Як приготувати моркву по-корейськи
- Українська кухня — 10 оригінальних рецептів
- Польська кухня – 10 оригінальних рецептів