Дім і сад Допомога новачку Побутова техніка Статті

Вечеря за 30 хвилин: 15 рецептів

Вечірня трапеза — чудова можливість зібратися всією сім’єю за одним столом і неквапливо насолодитися їжею. Але водночас, втомившись від денних турбот, так не хочеться проводити багато часу біля плити. На допомогу приходять рецепти з категорії «Вечеря за 30 хвилин». У цій статті ви знайдете одразу 15 різноманітних варіантів. Час прочитання — 7 хвилин.

В МАГАЗИН

«Лінивий» хачапурі 

Потрібно: 250–300 г сулугуні, 1 склянка молока, 1 склянка борошна, 1 яйце, сіль, перець до смаку, вершкове масло.

  • Сулугуні натираємо на великій тертці в миску.
  • Сюди ж додаємо молоко, борошно, яйце.
  • Ретельно перемішуємо, солимо й перчимо до смаку.
  • Змащуємо сковороду вершковим маслом. Виливаємо на неї «тісто» і розрівнюємо по всій поверхні, щоб вийшов тонкий великий млинець.
  • Печемо під кришкою приблизно по 5 хвилин з кожного боку, поки хачапурі не підрум’яниться й не утворилаться апетитна скоринка.

Щоб урізноманітнити страву, можна додати в тісто рубану зелень, комбінувати сулугуні з іншими сирами й навіть розсипчастим сиром.

Сковорода Kela Cailin 28 см (10966)
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Діаметр 28 см
Матеріал Нержавіюча сталь із внутрішнім антипригарним покриттям

Паста з консервованими тунцем та томатами

Потрібно: 350 г пасти, банка консервованого тунця, банка консервованих томатів, цибулина, зубчик часнику, сіль та перець за смаком, олія для смаження.

  • Відварюємо пасту до готовності в киплячій підсоленій воді, відкидаємо на друшляк.
  • Подрібнену цибулю та часник обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору.
  • Тунця витягаємо з банки, даємо стекти і відправляємо на сковороду до засмажки. Перемішуємо і гасимо кілька хвилин.
  • Сюди ж висипаємо томати, все солимо і перчимо, гасимо ще хвилин 10.
  • Додаємо до сковороди зварену пасту, перемішуємо і тримаємо кілька хвилин на вогні, щоб вона просочилася підливою.

При подачі готову страву прикрашаємо рубаною свіжою зеленню.

Тунец Аквамарин, 185 г
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Вид Тунець у власному соку, нарізаний шматочками
Країна-виробник Україна

Паста з креветками та вершковим соусом

Потрібно: 300 г пасти, 500 г креветок, 250 мл жирних вершків, 50 г пармезану, 50 г вершкового масла, зубчик часнику, сіль.

  • Пасту відварюємо до готовності в киплячій підсоленій воді та відкидаємо на друшляк.
  • Креветки з подрібненим часником обсмажуємо на вершковому маслі протягом 5–7 хвилин.
  • Вливаємо в сковороду вершки та тушкуємо ще близько 5 хвилин.
  • Висипаємо до соусу пасту та добре перемішуємо.

Зручно використовувати вже зварені та очищені заморожені креветки. Вершки беремо чим жирніше, тим краще — оптимально 33%.

Макаронные изделия La Pasta Спагетти, 400 г
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Вид Із твердих сортів пшениці
Країна-виробник Україна

Грибний крем-суп

Потрібно: 400 г печериць, 4 картоплини, 2 ріпчасті цибулини, 500 мл 20%-х вершків, сіль і спеції за смаком, вершкове масло.

  • Картоплю чистимо, дрібно ріжемо й ставимо варитися.
  • Цибулю з грибами обсмажуємо до золотистого кольору на вершковому маслі.
  • З готової картоплі зливаємо воду, залишаючи про всяк випадок біля склянки цієї рідини для розведення.
  • У каструлю до картоплі висипаємо гриби з цибулею, виливаємо вершки, солимо та приправляємо на смак.
  • Подрібнюємо усі інгредієнти блендером. Якщо маса виявиться занадто густою, розбавляємо її злитою з картоплі рідиною.

Готовий крем-суп подаємо з грінками, тостами, хлібцями чи сухариками.

Кастрюля с крышкой Berlinger Haus 2,5л (BH 1256N)
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Об’єм 2,5 л
Матеріал Алюміній із внутрішнім антипригарним покриттям

Запіканка з брокколі

Потрібно: 400 г броколі, 200 мл вершків, 3 яйця, 100 г твердого сиру, 2 ст. л. борошна, вершкове масло, сіль та приправи за смаком.

  • Головку брокколі розбираємо на суцвіття, відварюємо в підсоленій воді не більше 3–5 хвилин, щоб вони не втратили колір, відкидаємо на друшляк.
  • Готуємо заправку з яєць, борошна, вершків та спецій, ретельно перемішану вінчиком.
  • Половину твердого сиру натираємо на тертці та додаємо до заправки.
  • Форму для запікання змащуємо вершковим маслом, викладаємо рівномірним шаром броколі та заливаємо заправкою.
  • Відправляємо запікатись на 15 хвилин при 190–200°С.
  • Дістаємо форму, затираємо блюдо залишками твердого сиру й повертаємо в духовку ще на 10 хвилин, доки він не розплавиться.
Термостойкая посуда Krauff 24-269-020
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Розмір 26,8×16,5×4,7 см
Матеріал Кераміка

Лосось у духовці

Потрібно: стейки лосося, лимон, приправа для риби, фольга для запікання.

  • Ділимо фольгу на клаптики, достатні для розміщення стейка.
  • Викладаємо на них рибу, присипаємо приправами та збризкуємо лимонним соком.
  • Щільно загортаємо лосося у фольгу, щоб не залишалося дірок та перепусток, тоді всі соки залишаться всередині й страва вийде дуже ніжною.
  • Викладаємо на лист і відправляємо на 20 хвилин у розігріту до 180°С духовку.

Замість стейків можна використовувати філе лосося, що розрізане на порційні шматки.

Фольга PRO service алюминиевая, 100 м
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Форма випуску Рулон
Ширина 28 см

Стручкова квасоля з яйцем та сиром

Потрібно: 400 г свіжої або замороженої стручкової квасолі, 3 яйця, 150 г твердого сиру, вершкове масло, сіль та перець.

  • Свіжу квасолю відварюємо 5 хвилин у підсоленій воді. Заморожену дістаємо з морозилки й трохи тримаємо за кімнатної температури.
  • Яйця збиваємо із сіллю та спеціями.
  • Твердий сир дрібно натираємо на тертці.
  • Квасолю висипаємо на добре розігріту сковороду, змащену вершковим маслом, і обсмажуємо протягом декількох хвилин.
  • Виливаємо зверху збиті яйця, перемішуємо їх із квасолею та обсмажуємо до готовності яєць.
  • Зверху посипаємо тертим сиром, даємо йому розплавитись і розкладаємо страву по тарілках.
Сир Gran Biraghi 100г, Snack, шматочками. Молодий пармезан
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Вид Витриманий твердий сир
Країна-виробник Італія

Смажена картопля з часником та сиром

Потрібно: картопля, твердий сир, кілька зубчиків часнику, рослинна олія.

  • Картоплю чистимота нарізаємо брусочками.
  • Смажимо на олії на невеликому вогні, періодично перемішуючи.
  • Коли картопля буде майже готова, солимо та додаємо до неї видавлений через прес або подрібнений ножем часник, регулюючи кількість на свій смак.
  • Зверху посипаємо натертим сиром, накриваємо кришкою, щоб сир краще розплавився, і доводимо до повної готовності.
Пресс для чеснока Tefal K1292614
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Матеріал Пластик, нержавіюча сталь
Особливості Протиковзка ручка, можна мити в посудомийній машині

Перець з яйцем у духовці

Потрібно: 3 болгарські перці, 6 яєць, 100 г твердого сиру, пучок зелені, сіль та приправи, олія.

  • Помитий перець розрізаємо на половинки, видаляємо насіння та всі начинки.
  • Усередині та зовні змащуємо сумішшю рослинної олії із сіллю та приправами.
  • Сир натираємо на терці, змішуємо з рубаною зеленню та начиняємо такою сумішшю перці.
  • Поверх сирної начинки кожну половинку розбиваємо по 1 курячому яйцю.
  • Викладаємо перці у форму та запікаємо 15 хвилин у духовці при 200°С.

Щоб страва була барвистішою, використовуйте перець різних кольорів: жовтий, червоний, помаранчевий. Прикрасьте його подрібненою зеленою цибулею або кропом.

Набор форм для выпечки POLARIS Kontur-3323SET (015450)
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Призначення Універсальні
Матеріал Сталь

Деруни

Потрібно: 5 картоплин, 1 яйце, 1 цибулина, 1,5 ст. л. борошна, сіль, перець, олія.

  • Картопля та цибуля подрібнюємо на тертці або за допомогою кухонної техніки.
  • Додаємо до них яйце, борошно, сіль, перець і все перемішуємо.
  • На розігріту сковороду з олією ложкою вкладаємо невеликі порції тіста, формуючи млинці.
  • Обсмажуємо з кожного боку до золотистого кольору.

Подаємо до столу гарячими. Ідеальний соус до цієї страви — сметана, за бажання доповнена пропущеним через прес часником і рубаною зеленню.

Терка Krauff 26-283-004
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Матеріал Нержавіюча сталь
Кількість площин 6

Курка в кисло-солодкому соусі

Потрібно: 300 г курячого філе, 100 мл соєвого соусу, 4 ст. л. крохмалю, по 1 ст. л. томатної пасти, цукру та яблучного оцту, часник, рослинна олія, перець та сіль.

  • Куряче філе нарізаємо середніми шматочками, злегка підсолюємо та перчимо.
  • Присипаємо курку половиною крохмалю й перемішуємо, щоб він покривав кожен шматочок.
  • Протягом 10 хвилин обсмажуємо запаніроване в крохмалі філе на олії.
  • Дістаємо обсмажені шматочки зі сковороди, а в олію, що залишилася, виливаємо оцет і соєвий соус.
  • Даємо трохи потомитися на повільному вогні, потім додаємо цукор і томатну пасту.
  • Сюди ж вичавлюємо через прес кілька зубчиків часнику.
  • Залишки крохмалю розчиняємо в склянці холодної води, виливаємо крохмальну рідину в сковороду й кілька хвилин уварюємо, поки вона не загусне.
  • У готовий соус повертаємо обсмажену курку та залишаємо тушкуватись хвилин 10.

Готова страва добра сама по собі або як доповнення до рису.

Соус PREMIUM PEARL RIVER BRIDGE кисло-сладкий 500мл
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Вид Кисло-солодкий на основі соєвого соусу
Країна-виробник Китай

Рис з овочами

Потрібно: 1 склянка пропареного рису, 2 склянки води, сіль, приправи, олія, 1 ріпчаста цибулина, упаковка замороженої овочевої суміші.

  • Рис промиваємо, заливаємо 2 склянками підсоленої води та варимо на середньому вогні, періодично помішуючи, протягом 10 хвилин до напівготовності.
  • Відкидаємо рис на друшляк і промиваємо, щоб він не склеївся і був розсипчастим.
  • На сковороді обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, висипаємо туди упаковку замороженої овочевої суміші та смажимо все разом кілька хвилин.
  • Висипаємо до овочів на сковороду рис, солимо, посипаємо спеціями, перемішуємо.
  • Заливаємо все склянкою окропу та залишаємо тушкуватись ще на 10 хвилин під закритою кришкою.

За бажання можна використовувати не готову заморожену суміш, а скласти її на свій смак з овочів, що є під рукою.

Рис пропаренный шлифованный Хуторок, 800 г
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Вид Пропарений шліфований
Країна-виробник Україна

Шаурма з куркою

Потрібно: упаковка лаваша, 300 г курячого філе, листя салату або пекінська капуста, улюблені свіжі овочі, цибуля, йогурт без домішок або майонез, зелень, часник.

  • Нарізаємо курку невеликими шматочками, приправляємо сіллю та спеціями, обсмажуємо до рум’яної скоринки.
  • Готуємо овочеву начинку: беремо листя салату або пекінської капусти, нарізаємо свіжі томати та огірок, цибулю ріжемо півкільцями.
  • Розкладаємо лаваш та змащуємо його соусом. Базовий варіант — майонез із часником та зеленню. У дієтичному варіанті майонез можна замінити йогуртом без домішок.
  • На соус викладаємо овочі, а поверх — м’ясо.
  • Акуратно загортаємо лаваш, щоб усі краї були закриті та начинка не випадала.
  • Відправляємо готові порції на суху розігріту сковороду чи електрогриль. Підрум’янюємо з кожного боку, щоб боки апетитно хрумтіли.

Начинка в домашній шаурмі — справа смаку. Можна додати гриби, підсмажену соломкою картоплю, моркву по-корейськи, сир та все, чого душа забажає.

Tefal PaniniGrill GC242832
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Потужність 2000 Вт
Розмір робочої поверхні 28,8×25,8 см

Бургер із яловичиною

Потрібно: 2 булочки, 300 г яловичого фаршу, 1 яйце, сіль, перець, сир чеддер, солодка цибуля, маринований огірок, помідор, листя салату, кетчуп та майонез.

  • Фарш змішуємо з яйцем, сіллю та перцем, інтенсивно все перемішуємо та формуємо тонкі котлети за розміром вибраних булочок.
  • Обсмажуємо з обох боків до готовності. Можна використовувати звичайну сковороду чи гриль.
  • Булочки розрізаємо навпіл і підсушуємо в тостері, на грилі або сухій сковороді.
  • Починаємо збирати бургер. На змащену майонезом булочку викладаємо лист салату, тонко нарізаний помідор, потім котлету, на неї скибочку чеддера, що добре плавиться, кільця цибулі та маринованого огірка. Зверху поливаємо кетчупом і накриваємо другою половинкою булочки.

Можна також використовувати спеціальний бургерний соус.

Соус Heinz Американский бургер 220мл
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Вид Томатний з гірчицею та патокою
Країна-виробник Нідерланди

Піца на сковороді

Потрібно: 2 яйця, 4 ст. л. сметани, 9–10 ст. л. борошна, 3 ст. л. майонезу, щіпка солі, кетчуп та будь-які інгредієнти для начинки.

  • Збиті з сіллю яйця з’єднуємо з борошном, сметаною та майонезом — має вийти пастоподібне тісто.
  • Беремо широку сковороду, змащуємо олією та рівномірно розподіляємо тісто, щоб воно заходило й на борти.
  • Змащуємо тісто кетчупом, викладаємо набрану на свій смак начинку, зверху рясно присипаємо тертим сиром.
  • Печемо піцу на повільному вогні під закритою кришкою протягом 15–20 хвилин.

Готова піца має добре піднятися, а її краї стати золотистими.

Сковорода Ringel Nigella 22 см (RG-1133-22)
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Діаметр 22 см
Матеріал Алюміній із внутрішнім антипригарним покриттям
ЧИТАЙТЕ В TELEGRAM

Також за темою:

Вам також сподобається

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано