Набір посуду для кухні — не тільки корисне придбання для особистого користування, а й чудовий подарунок. Головне — вибрати якісні та довговічні вироби. У цій статті ми розповімо, як визначитися з кількістю предметів у наборі, з матеріалом і типом покриття, об’ємом, а також як з’ясувати сумісність посуду з різними типами плит. Час прочитання — 8 хвилин.
Зміст
Придбання набору посуду має незаперечну перевагу перед підбором усього кухонного начиння окремо:
Параметри | Характеристики |
---|---|
Кількість предметів | 6 |
Комплектація | Сковорода, ∅24 см Сковорода, ∅28 см Сковорода ВОК, ∅28 см Ківш, ∅20 см Пластиковя кришка, ∅20 см Знімна ручка |
Матеріали | Корпус – алюміній з внутрішнім антипригарним покриттям, кришки – пластик, ручка – бакеліт |
Варто врахувати, що кришки та знімні ручки часто вважаються, як окремі предмети. Наприклад, набір із 8 предметів — це 3 каструлі та 1 сковорода + кожна зі своєю кришкою.
Тому при виборі звертайте увагу насамперед на кількість функціональних ємностей. Завдяки різноманітності варіантів ви можете підібрати невеликий набір на 3, 5 або 6 предметів або повнішу комплектацію на 10 предметів та більше.
Параметри | Характеристики |
---|---|
Кількість предметів | 3 |
Комплектація | Каструля з кришкою 1,9 л Каструля з кришкою 3 л Каструля з кришкою 5 л |
Матеріали | Корпус – нержавіюча сталь, кришка – скло |
Якщо на вашій кухні не вистачає певної кількості каструль або сковорідок, можна докупити набором тільки їх. Але якщо посуду для приготування їжі немає зовсім або він увесь потребує заміни, варто вибрати змішаний набір. Крім ємностей для варіння або смаження, до нього входять різні корисні додатки: ополоник і лопатка, ложка, у тому числі для пасти, шумівка та навіть підставка під гаряче.
Параметри | Характеристики |
---|---|
Кількість предметів | 18 |
Комплектація | Каструля – 4 шт Кришка – 6 шт Сковорідка – 1 шт Сотейник – 1 шт Підставки під гаряче – 2 шт Сітка-фритюрниця – 1 шт Ложки та лопатки – 3 шт |
Матеріали | Корпус – нержавіюча сталь, кришка – скло |
Середньостатистичний набір посуду містить пару каструль і сковорідок різного об’єму та діаметра, сотейник, що підходить як для варіння, так і для смаження, а також ківш — невелику каструлю з довгою ручкою, яка зручна для розігрівання кількох порцій їжі або кип’ятіння води. Це базова комплектація, яка необхідна для повсякденної готування.
Ці параметри вибирають, виходячи з кількості членів сім’ї, передбачуваних обсягів страв і меню. Ємності різного розміру мають своє призначення та точно знадобляться на кухні.
При виборі діаметра сковороди також важливо враховувати тип страв, що переважають у меню. Якщо для приготування яєчні досить і компактної моделі, то для смаження картоплі краще вибрати глибоку та широку сковороду, щоб при перемішуванні вмісту нічого не випадало.
Параметри | Характеристики |
---|---|
Кількість предметів | 6 |
Комплектація | Каструля з кришкою 4,7 л Каструля з кришкою 2,7 л Ківш з кришкою 1,2 л |
Матеріали | Корпус – нержавіюча сталь, кришка – скло, нержавіюча сталь |
Від матеріалу виготовлення залежить довговічність посуду, зручність використання й простота догляду.
Параметри | Характеристики |
---|---|
Кількість предметів | 12 |
Комплектація | Каструлі – 4 шт Ківш – 1 шт Сковорідка – 1 шт Кришки – 6 шт |
Матеріали | Корпус, ручки, кришка – нержавіюча сталь |
Крім зовнішнього матеріалу, значення має внутрішнє покриття, яке також впливає на комфорт приготування їжі та простоту подальшого очищення посуду. Зверніть увагу, на які з предметів набору воно нанесено. Не рідкість, коли покриття з антипригарними властивостями зустрічається тільки на сковороді, а решта залишається без нього.
Параметри | Характеристики |
---|---|
Кількість предметів | 12 |
Комплектація | Каструля з кришкою 2,1 л Каструля з кришкою 2,9 л Каструля з кришкою 3,9 л Каструля з кришкою 6,5 л Ківш з кришкою 2,1 л Сковорода з кришкою |
Матеріали | Корпус і ручки – нержавіюча сталь, кришка – скло |
Захисні покриття посуду погано сумісні з металевими столовими приборами, тому варто використовувати ложки й лопатки з дерева або силікону.
Ви можете також придбати посуд без спеціального покриття. У такому разі, щоб уникнути пригорання, необхідно ретельніше контролювати процес приготування, температуру та не забувати помішувати їжу.
Ручки й на самій ємності, і на її кришці відповідають за безпеку використання посуду — вони захищають руки від контакту з гарячою поверхнею, полегшують захоплення. Відрізняються матеріалом виготовлення:
Найнадійнішою вважається цільнолита конструкція, коли ручка становить єдине ціле з посудом. Але при цьому вона сильно гріється й не варто братися за неї голими руками. Інші варіанти кріплення — припаяні та акуратно приручені болтами.
Параметри | Характеристики |
---|---|
Кількість предметів | 3 |
Комплектація | Каструля з кришкою 4,5 л Сковорода без кришки |
Матеріали | Корпус і суцільнолиті ручки – алюміній, кришка – скло, накладка на ручку сковороди – бакеліт |
Популярне рішення — знімні ручки, що дозволяє компактно зберігати посуд, але в такому випадку важливо перевірити простоту їх зняття й кріплення, а також надійність фіксації.
Параметри | Характеристики |
---|---|
Кількість предметів | 3 |
Комплектація | Сковорода, ∅24 см Сковорода, ∅28 см Знімна ручка |
Матеріали | Корпус – алюміній із внутрішнім антипригарним покриттям, ручка – бакеліт |
Кришки переважно входять до комплекту й точно підходять під певну ємність — сковороду або каструлю. Вони можуть бути металевими або скляними. Останній варіант зручний тим, що дозволяє через прозорий матеріал контролювати процес готування, не піднімаючи кришки. Перевагою буде наявність отвору для відводу пару, що допомагає уникнути википання вмісту.
Не весь кухонний посуд сумісний із усіма видами плит. Багато варильних поверхонь мають свої особливості та вимагають використання спеціального кухонного начиння. Сумісність набору посуду з тією чи іншою плитою прописується виробником, і цей момент заслуговує на увагу.
Параметри | Характеристики |
---|---|
Кількість предметів | 15 |
Комплектація | Сотейник 2,3 л Сковорода 2,4 л Каструля з кришкою 2,5 л Каструля з кришкою 4,1 л Каструля з кришкою 6,1 л Ківш з кришкою 1,2 л лопатка Ложка для пасти Половник Підставка під гаряче 2 шт |
Матеріали | Корпус – алюміній із внутрішнім мармуровим покриттям, ручка – алюміній, кришка – жаростійке скло |
При використанні в духовці враховуйте температурну межу, що зазначена виробником для вашого набору. Перевищивши максимальне температурне значення, ви можете серйозно пошкодити як корпус посуду, так і нанесене на нього покриття. Також важливо, щоб кришка ємності, яку ставлять у духовку, також була вогнетривкою, а ручки не плавилися від жару.
Для використання в мікрохвильовій печі підійде тільки посуд із термостійкого скла, розігрівання або приготування страв у металевих ємностях строго заборонено.
Також за темою:
Беріть участь у розіграші смартфона Samsung Galaxy S25 FE 5G 8/128GB JETBLACKУмови розіграшу:Розіграш діє з 04.09.2025 р. по 12.09.2025 р.…
Бери участь у розіграші ігрової клавіатури Logitech G15 Lightspeed TKL (більше…)
Вибір між двома крутими флагманами — це складний компроміс, проте справа, як завжди, в деталях. Смартфони Pixel відомі передовими камерами,…
Бери участь у розіграші сольової гвинтівки для полювання на комах Bug-A-Salt 3.0 (більше…)
Бери участь у розіграші механічної клавіатури HATOR Rockfall 3 Mecha та ігрової миши HATOR Quasar 3 ULTRA – легка, швидка та…
Ось нарешті знайшовся вільний вечір, ви зручно розташувалися на дивані та готові відпочити, але потім годинами гортаєте стрічки кіносервісів і…