Categories: Дім і садДопомога новачкуПобутова технікаСтатті
Вечеря за 30 хвилин: 15 рецептів
Вечірня трапеза — чудова можливість зібратися всією сім’єю за одним столом і неквапливо насолодитися їжею. Але водночас, втомившись від денних турбот, так не хочеться проводити багато часу біля плити. На допомогу приходять рецепти з категорії «Вечеря за 30 хвилин». У цій статті ви знайдете одразу 15 різноманітних варіантів. Час прочитання — 7 хвилин.
Протиковзка ручка, можна мити в посудомийній машині
Перець з яйцем у духовці
Потрібно: 3 болгарські перці, 6 яєць, 100 г твердого сиру, пучок зелені, сіль та приправи, олія.
Помитий перець розрізаємо на половинки, видаляємо насіння та всі начинки.
Усередині та зовні змащуємо сумішшю рослинної олії із сіллю та приправами.
Сир натираємо на терці, змішуємо з рубаною зеленню та начиняємо такою сумішшю перці.
Поверх сирної начинки кожну половинку розбиваємо по 1 курячому яйцю.
Викладаємо перці у форму та запікаємо 15 хвилин у духовці при 200°С.
Щоб страва була барвистішою, використовуйте перець різних кольорів: жовтий, червоний, помаранчевий. Прикрасьте його подрібненою зеленою цибулею або кропом.
Набор форм для выпечки POLARIS Kontur-3323SET (015450)КУПИТЬ
Параметри
Характеристики
Призначення
Універсальні
Матеріал
Сталь
Деруни
Потрібно: 5 картоплин, 1 яйце, 1 цибулина, 1,5 ст. л. борошна, сіль, перець, олія.
Картопля та цибуля подрібнюємо на тертці або за допомогою кухонної техніки.
Додаємо до них яйце, борошно, сіль, перець і все перемішуємо.
На розігріту сковороду з олією ложкою вкладаємо невеликі порції тіста, формуючи млинці.
Обсмажуємо з кожного боку до золотистого кольору.
Подаємо до столу гарячими. Ідеальний соус до цієї страви — сметана, за бажання доповнена пропущеним через прес часником і рубаною зеленню.
Потрібно: упаковка лаваша, 300 г курячого філе, листя салату або пекінська капуста, улюблені свіжі овочі, цибуля, йогурт без домішок або майонез, зелень, часник.
Нарізаємо курку невеликими шматочками, приправляємо сіллю та спеціями, обсмажуємо до рум’яної скоринки.
Готуємо овочеву начинку: беремо листя салату або пекінської капусти, нарізаємо свіжі томати та огірок, цибулю ріжемо півкільцями.
Розкладаємо лаваш та змащуємо його соусом. Базовий варіант — майонез із часником та зеленню. У дієтичному варіанті майонез можна замінити йогуртом без домішок.
На соус викладаємо овочі, а поверх — м’ясо.
Акуратно загортаємо лаваш, щоб усі краї були закриті та начинка не випадала.
Відправляємо готові порції на суху розігріту сковороду чи електрогриль. Підрум’янюємо з кожного боку, щоб боки апетитно хрумтіли.
Начинка в домашній шаурмі — справа смаку. Можна додати гриби, підсмажену соломкою картоплю, моркву по-корейськи, сир та все, чого душа забажає.
Потрібно: 2 булочки, 300 г яловичого фаршу, 1 яйце, сіль, перець, сир чеддер, солодка цибуля, маринований огірок, помідор, листя салату, кетчуп та майонез.
Фарш змішуємо з яйцем, сіллю та перцем, інтенсивно все перемішуємо та формуємо тонкі котлети за розміром вибраних булочок.
Обсмажуємо з обох боків до готовності. Можна використовувати звичайну сковороду чи гриль.
Булочки розрізаємо навпіл і підсушуємо в тостері, на грилі або сухій сковороді.
Починаємо збирати бургер. На змащену майонезом булочку викладаємо лист салату, тонко нарізаний помідор, потім котлету, на неї скибочку чеддера, що добре плавиться, кільця цибулі та маринованого огірка. Зверху поливаємо кетчупом і накриваємо другою половинкою булочки.
Можна також використовувати спеціальний бургерний соус.