Дім і сад Допомога новачку Статті

Топ-10 рецептів з авокадо

Авокадо — улюблений багатьма плід. Більшість воліє не морочитися й вживає його виключно у свіжому вигляді — на бутербродах або салатах. Але кулінарне застосування такого продукту набагато ширше й поширюється також на запікання в духовці та грилі, використання в десертах. У цій статті розглянемо топ-10 рецептів з авокадо на будь-який смак. Час прочитання — 8 хвилин.

В МАГАЗИН

Цікаві факти про авокадо

  • Це плодове дерево сімейства лаврові родом із Центральної Америки.
  • Сьогодні найбільшим імпортером плодів вважається Мексика.
  • Друга назва авокадо — алігаторова груша.
  • Більшість плодів має зелену шкірку, а темна з фіолетовим відливом притаманна сорту хаас — більшого, з м’ясистою жирною м’якоттю.
  • Авокадо славиться високим вмістом жирних кислот, антиоксидантів, калію, магнію, вітамінів Е та К, біотину та інших корисних компонентів.
  • Вживання продукту сприяє зниженню рівня холестерину.
  • Широке застосування знайшла й олія з авокадо, яку використовують у кулінарії, а також у косметології при приготуванні масок для шкіри та волосся.
Масло авокадо La Tourangelle “Delicate Avocado Oil” шнекового прессования (500 мл)
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Вид Авокадове, холодного віджиму
Країна-виробник США

Як його правильно вибрати

Дуже важливо вибрати стиглий та якісний авокадо. У продажу часто зустрічаються тверді незрілі плоди, які точно не прикрасять вашу страву, будуть майже без смаку або навіть гіркими. Інша крайність — переспілі авокадо, очистивши які можна побачити темні плями гнилі.

Щоб не помилитися з вибором, не соромтеся перед покупкою добре помацати плоди: шкірка та м’якоть під нею мають піддаватися натисканню. Якщо вибраний екземпляр все ж таки здається зеленуватим, потримайте його кілька днів у темному місці в компанії стиглих фруктів на кшталт банана або яблука. Для посилення ефекту помістіть усі плоди в паперовий пакет або герметичний харчовий контейнер.

Масло авокадо NOW Foods, Real Food “Avocado Oil” рафинированное (500 мл)
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Вид Авокадова, макухова
Країна-виробник США

Що з нього приготувати: топ-10 рецептів з авокадо

Авокадо — частий гість у кулінарії. Воно виступає не лише одним із рядових інгредієнтів страви, але й відіграє головну роль у багатьох рецептах. До того ж, плід досить універсальний і знайшов застосування в закусках, основних стравах і навіть десертах.

Гуакамоле

Найпопулярніший і простий рецепт із використанням авокадо — мексиканський гуакамоле, який може виступати як соусом, так і холодною закускою.

Нам знадобиться: 1 стиглий авокадо, сік лимона чи лайма, сіль, перець. За бажанням: цибуля, зелень, подрібнений перець або томати.

  • Авокадо миємо, розрізаємо навпіл, витягаємо кісточку.
  • М’якуш акуратно дістаємо з половинок, відокремлюючи від шкірки ложкою, і розминаємо її. Для цих цілей чудово підійде звичайна вилка.
  • За смаком додаємо лимонний сік, перець та сіль.
  • Якщо використовуються подрібнені овочі, висипаємо їх до розім’ятого авокадо та ретельно перемішуємо.
  • Подаємо з тостами, кукурудзяними чи картопляними чипсами, крекером, хлібцями.

Якщо вам попався не надто стиглий авокадо, який складно розминається вилкою, можна використовувати для подрібнення блендер.

Блендер Bosch MSM2620B
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Потужність 600 Вт
Об’єм чаші-подрібнювача 350 мл

Тост з авокадо та лососем

Авокадо гармонійно поєднується з червоною рибою, і тости з такими інгредієнтами виходять дуже смачними.

Нам знадобиться: кілька скибочок хліба, авокадо, слабосолона сьомга, форель, горбуша чи будь-які інші представники сімейства лососевих.

  • Скибочки хліба відправляємо в тостер. Якщо тостеру немає, їх можна підсушити на сухій сковороді або на деці в духовці.
  • М’якуш авокадо розмазуємо по тостах. Щоб не виникло складнощів, вибирайте м’який стиглий плід. За бажання злегка поливаємо лимонним соком, солимо, перчимо.
  • Зверху викладаємо тонко нарізану рибку та насолоджуємося смаком.

Не менш популярний варіант подачі — не розминати авокадо, а нарізати тонкими часточками.

Тостер Gorenje T 850 WE
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Потужність 850 Вт
Режими 7 ступенів прожарювання + розморожування

Авокадо, запечене з яйцем

Ще один простий, швидкий та корисний рецепт передбачає запікання авокадо з яйцем у духовці.

Нам знадобиться: 1 великий плід авокадо, 2 яйця, сіль та перець за смаком, за бажання — твердий сир.

  • Вибираємо підходящий плід авокадо — чим більший, тим краще.
  • Розрізаємо навпіл, залишаємо шкірку, видаляємо кісточку, а утворені нею в м’якоті заглиблення розширюємо так, щоб у них вільно помістилося ціле яйце.
  • Розбиваємо по яйцю в кожну половинку авокадо, солимо, перчимо і оправляємо в духовку.
  • За бажання можна поспати зверху улюбленим тертим сиром.
  • Запікаємо за температури 210–220°С близько 15 хвилин.

При подачі готову страву можна присипати зеленню, прикрасити скибочкою бекону, сальсою — дрібно подрібненими овочами.

Духовой шкаф Bosch HBJ558YS0Q SER6
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Тип Електричний
Об’єм 66 л

Авокадо-гриль

Приготовлена на вуличному мангалі така закуска урізноманітнює звичне барбекю-меню, а в домашніх умовах із її приготуванням чудово впорається електричний гриль.

Нам знадобиться: 4–6 щільних плодів авокадо, оливкова олія, сіль та перець за смаком.

  • З авокадо виймаємо кісточку та розрізаємо кожен плід на 4 частини.
  • Змащуємо оливковою олією, солимо, перчимо і відправляємо на гриль — періодично перевертаючи скибочки, смажимо близько 3 хвилин.

Відмінним доповненням до закуски стане заправка з бальзамічного укусу, діжонської гірчиці, оливкової олії, часнику та свіжої зелені. Змішайте всі інгредієнти в пропорції на свій смак, відправте в блендер та перебийте до однорідної консистенції. Полийте соусом ще теплі шматочки авокадо.

Гриль Tefal GC712D34
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Потужність 2000 Вт
Розмір робочої поверхні 30×20 см

Салат з авокадо та креветками

Легкий салат, що створює літній настрій будь-якої пори року.

Нам знадобиться: авокадо, варені очищені креветки, салатне листя, помідори черрі.

  • Салатне листя рвемо руками на дрібні шматочки, помідори черрі розрізаємо на половинки, авокадо нарізаємо середніми кубиками.
  • Поєднуємо всі інгредієнти в салатнику разом із креветками.
  • Проливаємо салат заправкою з оливкової олії, лимонного соку, видавленого через прес часнику, подрібненої свіжої зелені, солі та перцю.
  • Ретельно перемішуємо, щоб соус рівномірно розподілився.

За бажання готовий салат можна посипати дрібно натертим твердим сиром або горішками, наприклад, кедровими.

Набор салатников LAV 390 мл 6 шт (31-146-094)
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Об’єм 390 мл кожний
Матеріал Скло

Салат з авокадо, копченою куркою та манго

Ще один варіант салату, якому, крім авокадо, екзотики додає стиглий солодкий манго.

Нам знадобиться: 200 г копченої курки, 1 великий авокадо, 1 невелике манго, пучок руколи, 3 столові ложки оливкової олії, 2 столові ложки лимонного соку, 2 столові ложки гірчиці в зернах, сіль та перець.

  • Рукклу миємо, даємо обсохнути й викладаємо в миску.
  • До неї висипаємо нарізані шматочками приблизно однакового розміру курку, манго та авокадо.
  • Поливаємо салат заправкою з лимонного соку, гірчиці та оливкової олії.
  • Солимо, перчимо й добре перемішуємо.
Салатник круглый Krauff Hortensie 17.5 см (24-269-061)
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Об’єм 1,1 л
Матеріал Кераміка

Спагеті з авокадо

Традиційно до спагеті готують томатну заправку, але, використавши для цього авокадо, ви зможете легко надати новий смак добре знайомій страві.

Нам знадобиться: спагеті, авокадо, кілька гілочок базиліка, лимон, оливкова олія, часник, сіль та перець.

  • Відварюємо пасту до готовності.
  • М’якуш очищеного авокадо ріжемо шматочками та відправляємо в чашу кухонного комбайна.
  • Додаємо до них листя базиліка, зубчик часнику, кілька столових ложок оливкової олії, видавлюємо сік лимона, солимо та перчимо.
  • Перебиваємо все до однорідності та виливаємо заправку до спагетті.
  • Ретельно все перемішуємо та розкладаємо по порціях.

За бажання можна прикрасити блюдо в тарілках дрібно нарізаною зеленню.

Ложка для спагетти KELA Rondo, 30 см (19061)
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Матеріал Нержавіюча сталь
Довжина 30 см

Шоколадний пудинг з авокадо

Якщо вам здається, що авокадо не поєднується з шоколадом, варто спробувати цей десерт.

Нам знадобиться: авокадо, 1/3 склянки кокосового молока, 55 г темного шоколаду, щіпка солі великого помелу.

  • Темний шоколад розтоплюємо на водяній бані.
  • М’якуш очищеного авокадо нарізаємо середніми шматками.
  • Відправляємо ці інгредієнти в чашу блендера або кухонного комбайна разом із кокосовим молоком та сіллю.
  • Усе ретельно збиваємо, доки не вийде густа кремова маса.

Готовий пудинг їдять одразу або зберігають у холодильнику до 2 днів. Якщо чорний шоколад дасть сильну гіркуватість, можна додати трохи меду або іншого підсолоджувача.

Bosch MUMS2AW00
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Потужність 700 Вт
Об’єм основної чаші 3,8 л

Морозиво з авокадо та банана

Авокадо має природну жирність і бархатисту текстуру, що робить його ідеальним інгредієнтом для домашнього морозива.

Нам знадобиться: авокадо, 2 банани, лимонний сік, мед, фруктові чи ягідні добавки — за смаком.

  • Банани очищаємо від шкірки, ріжемо кружальцями та отруюємо на пару годин у морозилку.
  • М’якуш очищеного авокадо нарізаємо кубиками.
  • З’єднуємо обидва інгредієнти в чаші блендера, збризкуємо соком лимона, вводимо мед на свій смак і перебиваємо до однорідності.
  • За бажання додаємо в морозиво дрібно нарізані ягоди та фрукти на зразок полуниці, ківі, лохини.
  • Розкладаємо десерт по порційним ємностям, прикрашаємо шоколадною крихтою або горішками.

Крім корисного та зрозумілого складу, головна перевага такого морозива — відсутність лактози, що важливо для людей, які погано її переносять.

Ложка для мороженного KELA Rondo, 21 см (19022)
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Матеріал Нержавіюча сталь
Довжина 21 см

Чизкейк без випікання

Ще один варіант десерту з авокадо — чизкейк, який не потребує випічки.

Нам знадобиться: 6 авокадо, 200 г крекеру, 250 г кокосової олії, 200 г вершкового сиру, 150 мл соку лайма або лимона, 175 г меду, 1 пакетик агар-агара.

  • Розтоплюємо 100 г кокосової олії і змішуємо її з подрібненим у крихту крекером.
  • Отриману суміш викладаємо у форму та рівномірно розподіляємо по дну, трохи захоплюючи бортики.
  • З авокадо витягаємо м’якоть і змішуємо її із соком лайма чи лимона.
  • Додаємо сюди мед і вершковий сир, все ретельно розминаємо і перемішуємо до однорідності.
  • Кип’ятимо невелику кількість води та розчиняємо в ній агар-агар, випарюємо 2 хвилини, знімаємо з вогню та остуджуємо.
  • Додаємо до агаг-агару підготовлену масу з авокадо та залишки кокосової олії.
  • Виливаємо отриману суміш на корж з печива і відправляємо на 4 години в холодильник, застигати та настоюватися.

Десерт виходить дуже легким та особливо доречний влітку.

Холодильник LG GA-B459SLCM
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Тип Двокамерний
Клас енергоспоживання A++
ЧИТАЙТЕ В TELEGRAM

Також затемою:

Вам також сподобається

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано