Виноград хороший не тільки для виробництва вітамінних соків та алкогольних напоїв, а й для застосування в кулінарії. Він відмінно доповнює гарячі страви та випічку, використовується для приготування холодних і гарячих закусок, десертів. У цій статті ми зібрали кращі рецепти із цим інгредієнтом. Час прочитання — 6 хвилин.
Зміст
Виноград з сиром – одне з класичних гастрономічних поєднань. Така закуска готується дуже просто і чудово доповнює келих червоного, білого чи ігристого.
Просте та елегантне рішення. А головне — приготування займе буквально кілька хвилин.
Нам знадобляться зубочистки або спеціальні шпажки, виноград без кісточок та улюблений сир.
Усе — можна подавати до столу!
| Параметри | Характеристики |
|---|---|
| Вид | Сушений виноград темних сортів |
| Країна-виробник | Україна |
Ще один варіант сирно-виноградної закуски, але вже більш хитромудрий і в приготуванні, і в подачі.
Для рецепта беремо 200 г винограду, 50 г волоських горіхів, 150 г фісташок, по 150 г крем-сиру та сиру з пліснявою.
Перед подачею на стіл закуску на пів години відправляємо в холодильник.
| Параметри | Характеристики |
|---|---|
| Вид | Трав’яний із смаковими та ароматичними добавками |
| Тип | Пакетований |
| Країна-виробник | Великобританія |
Цього разу пристрасті між сиром і виноградом розпалюються — перед зустріччю на столі їм доведеться трохи разом погрітися в духовці.
Нам знадобиться 1 кг синього винограду, 1 столова ложка тростинного цукру, оливкова олія, червоний винний оцет, 300 г камамбера, гілочки свіжої шавлії.
Подають таку закуску з тостами або злаковими хлібцями. Не зайвими будуть волоські або будь-які інші горіхи.
| Параметри | Характеристики |
|---|---|
| Вид | Зелений зі смаковими та ароматичними домішками |
| Тип | Розсипний крупнолистовой |
| Країна-виробник | Шрі-Ланка |
Знайдеться місце винограду й в основних стравах, де залежно від сорту його кислинка або солодкість відтіняють основні інгредієнти.
Така страва точно сподобається м’ясоїдам. Беремо 1,5 кг свинини без кістки, 500 г чорного винограду, 3 великі цибулини, пів склянки бальзамічного оцту, 2 столові ложки цукру, дрібку солі й перцю, рослинну олію, по кілька гілочок шавлії, розмарину та чебрецю, 2 склянки води.
| Параметри | Характеристики |
|---|---|
| Форма випуску | Рідкий концентрат |
| Кількість порцій | 65 |
| Країна-виробник | Україна |
Не менш гармонійно виноград поєднується і з рибою. Але в цьому випадку краще взяти білі сорти.
Беремо 500–600 г філе будь-якої білої риби, 150 г білого винограду, 200 г свіжих печериць, 50 г вершкового масла, рослинну олію, по дрібці солі й перцю.
За бажанням можна подати до цієї страви соус із грибів, вершків, вершкового масла, часнику та спецій — з’єднайте всі інгредієнти на сковороді та готуйте до загустіння.
| Параметри | Характеристики |
|---|---|
| Призначення | Вираження смаку, кольору та аромату |
| Застосування | Приготування алкогольних і безалкогольних коктейлів, кави, морозива |
| Країна-виробник | Україна |
Любителі птиці також не залишаться в стороні від виноградного меню. Пропонуємо приготувати апетитну курку за рецептом британського шеф-кухаря Джеймі Олівера.
Готуємо інгредієнти: 2 курячих стегенця, головку часнику, 250 г різнокольорових виноградин без кісточок, 100 мл червоного вермуту, кілька гілочок свіжого естрагону, щіпку солі й перцю, оливкова олія.
| Параметри | Характеристики |
|---|---|
| Вид | З виноградних кісточок |
| Особливості | Збагачене вітамінами |
| Країна-виробник | Італія |
Свіжий виноград, як й інші фрукти та ягоди, відмінно доповнює будь-які десерти — починаючи желе, і закінчуючи випічкою.
Швидкий і простий десерт із пікантними алкогольними нотками. Для приготування нам знадобиться: гілочка винограду без кісточок, 150 мл напівсолодкого білого вина, 1 чайна ложка желатину.
За бажанням вино можна замінити шампанським або вермутом. Якщо вам більше до душі безалкогольний варіант, використовуйте виноградний сік або зелений чай.
| Параметри | Характеристики |
|---|---|
| Вміст цукру | Напівсухе |
| Сорт | Мерло |
| Країна-виробник | Італія |
Рецепт смачної та ароматної випічки з нотками винограду й цитрусових.
Беремо 500 г винограду без кісточок, 400 г борошна, 270 г цукру, 4 яйця, 180 г вершкового масла та 100 мл оливкової олії, 150 мл молока, 1,5 чайної ложки розпушувача, 1 чайну ложку ванільного цукру, цедру одного апельсина й лимона.
Подаємо готовий пиріг із гарячим чаєм або кавою.
Також за темою:
Беріть участь у розіграші конструкторів LEGO® Harry Potter Корінь мандрагори, LEGO® Harry Potter Гедвіґа на Тисовій вулиці, LEGO® Harry Potter…
Гібрид чи електромобіль: що вигідніше у 2025 році? Хоча вартість експлуатації електрокара в 3–4 рази нижча за кілометр пробігу порівняно…
Втрата 40–60% запасу ходу взимку електромобілем — такий показник може відлякати будь-якого потенційного власника. Зимові умови дійсно кидають виклик технологіям,…
Через те що з 1 січня 2026 року купівля нового електрокару в Україні може подорожчати на 20%, багато користувачів цікавиться,…
Шукаєте, яка пароварка краще, щоб готувала без олії та справді економила час і нерви? Бо після робочого дня хочеться просто…
Беріть участь у розіграші м'яких іграшок Fuggler – Малюк Скрежетун, Крихітка Уга-Буга, Широкоокий.Умови розіграшу:Розіграш діє з 02.12.2025 р. по 18.12.2025…