Полуниця — одна з найулюбленіших багатьма ягід і її сезон чекають з особливим нетерпінням, щоб не тільки насолодитися нею у свіжому вигляді, але й зробити заготовки. У цій статті ви знайдете прості та смачні рецепти з полуницею, приготувати які зможуть навіть недосвідчені кулінари. Час прочитання — 7 хвилин.
Зміст
Класика жанру — дуже швидко й завжди смачно. Вам знадобиться: 300 г полуниці, 100 мл вершків жирністю 30–35%, цукор за смаком.
Важливо: попередньо охолоджені вершки збиваються легше.
Можна полегшити собі завдання й використовувати вже готові збиті вершки в балоні — їх досить просто видавати на полуницю зверху або так само чергувати шарами з ягодами.
| Параметри | Характеристики |
|---|---|
| Фасовка | 250 г |
| Країна-виробник | Венгрия |
Додавання полуниці в літній освіжаючий напій додасть йому яскраві ягідні нотки. З інгредієнтів беремо 2 лимони, 200 г полуниці, 200 мл звичайної води, 2 л газованої води, 150 г цукру, гілочку м’яти.
Оптимально додавати ягоду в лимонад великими шматочками — розрізану слайсами, половинками або четвертинками. Якщо полуницю перебити в пюре або пом’яти виделкою, у лимонаді буде плавати багато її волокон, що подобається не всім. Якщо ж ягоди залишити цілими, вони не зможуть повною мірою віддати напою свій смак.
| Параметри | Характеристики |
|---|---|
| Обсяг глечика | 1,8 л |
| Кількість і обсяг склянок | 7 шт по 310 мл |
Максимально простий десерт, який прикрасить будь-який стіл. Візьміть 1 кг полуниці, кілька плиток шоколаду без добавок і різні посипання для декору: кокосова стружка, подрібнені горіхи, кондитерська посипання. Щоб десерт був і на вигляд, і на смак більш різноманітним, використовуйте не один вид шоколаду, а асорті з білого, чорного й молочного.
Чим більші ягоди, тим простіше їх вмочати в шоколад. Також для зручності ягоди можна наколоти на дерев’яні зубочистки або пластикові шпажки.
| Параметри | Характеристики |
|---|---|
| Вид | Чорний шоколад з домішками |
| Країна-виробник | Україна |
Якщо ви не любите класичне морозиво або чутливі до лактози, а холодних десертів все ж хочеться, рекомендуємо приготувати сорбет. І полуниця в якості його ключового інгредієнта підходить ідеально. Вам знадобиться 300 г свіжих ягід, 1 лимон, 75 г цукру, 25 мл води, м’ята для прикраси.
Не варто ігнорувати регулярне перемішування — тоді ваш сорбет вийде ніжним, без жорстких крупинок льоду.
| Параметри | Характеристики |
|---|---|
| Діаметр | 40 мм |
| Матеріал | Нержавіюча сталь |
Це ідеальна літня випічка з мінімумом тіста і щедрою ягідної начинкою. А головне – його легко готують навіть ті, хто не сильно дружить з тестом. Беремо 300 г полуниці, 100 г борошна, 70 г вершкового масла, 50 г цукру, пакетик ванільного цукру, дрібку солі.
Для цікавішого смаку й аромату до пісочної крихти можна додати кокосову стружку, мигдальні пластівці, подрібнені горіхи.
| Параметри | Характеристики |
|---|---|
| Діаметр | 28 см |
| Матеріал | Жароміцне скло |
Заготівля ягід у сушеному, в’яленому, замороженому або консервованому вигляді — відмінна можливість насолоджуватися полуничним смаком і ароматом в період, коли свіжа ягода вже відійшла, а до наступного врожаю ще далеко.
Полуничні чіпси гарні як самостійний перекус, натуральна ароматична і смакова добавка до чаю, прикраса для десертів. Приготувати їх можна в духовці або спеціальній сушарці.
Сушимо в духовці:
| Параметри | Характеристики |
|---|---|
| Тип | Електричний |
| Загальний об’єм | 66 л |
Сушимо в сушарці:
| Параметри | Характеристики |
|---|---|
| Потужність | 450 Вт |
| Загальний об’єм | 17,5 л |
В обох випадках ягоди повинні повністю втратити вологу й стати абсолютно сухими. У духовці на це піде близько 3 годин, у сушарці — близько 5. Якщо чіпси погано просушити, вони можуть запліснявіти.
Зберігати їх слід у щільно закритій ємності, щоб вони не відсиріли й залишалися хрусткими.
Залежно від якості ягід їх можна заморозити декількома способами і використовувати для різних цілей. Але підготовка для всіх однакова – ретельно миємо, даємо обсохнути, позбавляємо від плодоніжок.
| Параметри | Характеристики |
|---|---|
| Клас енергоспоживання | А+ |
| Загальний об’єм | 270 л |
Класичний рецепт полуничного варення з цілими ягідками. Для його приготування необхідно всього два інгредієнти в пропорції 1:1 – кілограм полуниці і кілограм цукру.
| Параметри | Характеристики |
|---|---|
| Маса | 380 г |
| Країна-виробник | Турція |
Для приготування полуничних цукатів доведеться трохи попрацювати, але результат того вартий – він сподобається всім ласунам. Для приготування вам знадобиться 1 кг свіжих ягід, 800 г цукру і 250 мл води.
| Параметри | Характеристики |
|---|---|
| Вид | Сухі фрукти |
| Країна-виробник | Україна |
Підв’ялену полуницю зберігають в сухий, щільно закритій тарі в прохолодному місці. У холодильник поміщати не потрібно. Заготовлена таким спосіб ягода відмінно замінює цукерки, може використовуватися як прикраса в десертах.
Також за темою:
Гібрид чи електромобіль: що вигідніше у 2025 році? Хоча вартість експлуатації електрокара в 3–4 рази нижча за кілометр пробігу порівняно…
Втрата 40–60% запасу ходу взимку електромобілем — такий показник може відлякати будь-якого потенційного власника. Зимові умови дійсно кидають виклик технологіям,…
Через те що з 1 січня 2026 року купівля нового електрокару в Україні може подорожчати на 20%, багато користувачів цікавиться,…
Шукаєте, яка пароварка краще, щоб готувала без олії та справді економила час і нерви? Бо після робочого дня хочеться просто…
Беріть участь у розіграші м'яких іграшок Fuggler – Малюк Скрежетун, Крихітка Уга-Буга, Широкоокий.Умови розіграшу:Розіграш діє з 02.12.2025 р. по 18.12.2025…
Беріть участь у розіграші смартфона POCO F8 Pro 12/512 GB Titanium SilverУмови розіграшу:Розіграш діє з 01.12.2025 р. по 15.12.2025 р.…