На полицях супермаркетів кабачки та цукіні можна зустріти майже цілий рік. А на власному городі при правильному догляді їх урожай збирають із середини літа до середини осені. Ці багатогранні овочі відмінно поєднуються з найрізнішими продуктами, що дозволяє використовувати їх у безлічі рецептів. Кращі з них ми розглянемо в цій статті. Час прочитання — 8 хвилин.
Зміст
Кабачки та цукіні такі схожі, але все ж трохи різні.
Параметры | Характеристики |
---|---|
Палітурка | Тверда |
Рік видання | 2015 |
Незважаючи на деякі відмінності, і кабачки, і цукіні однаково смачні та популярні в кулінарії. І на це є пояснення:
Незаперечна перевага — готуються вони швидко й просто, а значить, подужати такі рецепти під силу навіть недосвідченим кулінарам.
Параметри | Характеристики |
---|---|
Палітурка | Тверда |
Рік видання | 2019 |
Список рецептів із використанням кабачків і цукіні доволі різноманітний, і кожен знайде страву на свій смак. Ми зібрали найпопулярніші та розбавили їх парочкою оригінальних рішень, які точно варто спробувати.
Почнемо з класики — добре знайомі дітям і дорослим кабачкові оладки ніколи не втрачають своєї актуальності.
Для приготування нам знадобляться:
Подальші дії гранично прості: натираємо кабачок на тертці, вбиваємо в натерту масу яйця, додаємо борошно та спеції, ретельно перемішуємо. Щоб урізноманітнити смак, можна додати в млинчики тертий твердий сир. Обсмажуємо оладки на рослинній олії з двох боків до появи рум’яної скоринки. Подаємо зі сметаною або соусом із майонезу, зелені та часнику.
Параметри | Характеристики |
---|---|
Матеріал | Нержавіюча сталь |
Кількість робочих площин | 4 |
Беремо всі інгредієнти з попереднього рецепта, але формуємо на сковороді не маленькі млинчики, а один великий млинець. Печемо їх кілька штук — це будуть коржі торта.
В якості прошарку між коржами відмінно підійде вершковий сир, смажені гриби, свіжі овочі на зразок помідор і навіть просто сметана або майонез із подрібненою зеленню.
Беремо блюдо й викладаємо коржі таначинку шарами: першим та останнім шаром має бути кабачковий млинець. Відправляємо листковий торт на годину просочуватися в холодильник, а потім дістаємо й приступаємо до дегустації.
autoplay=no
Готуємо тісто аналогічно за двома попередніми рецептами: змішуємо натерті кабачки з борошном, яйцями та спеціями. У випадку з рулетом не зайвим буде додати дрібку розпушувача.
Ключова відмінність від оладок і торта — корж не смажать, а печуть.
При подачі рулет ріжуть порційними пластинами, можна додати до страви соус.
Параметри | Характеристики |
---|---|
Матеріал | Нержавіюча сталь |
Розмір | 24×33 см |
Лайфхак: при будь-якій випічці з використанням кабачків посоліть їх відразу після натирання на тертці й залиште на пів години пустити сік, потім злийте його. Так ви позбавитеся від зайвої водянистості та значно скоротите витрати борошна. Таке тісто краще триматиме форму.
Таке блюдо можна приготувати двома способами — у вигляді човників і діжок.
Кабачкові діжки також можна тушкувати в мультиварці в томатній пасті, як фаршировані перці. Для цього випадку відмінно підійде класична начинка з фаршу, рису, моркви та цибулі.
Параметри | Характеристики |
---|---|
Тип | Електричний |
Об’єм | 66 л |
Так, вам не почулося. В англомовному світі таке блюдо навіть отримало назву zoodles від «zucchini» і «noodles», що буквально можна перекласти як «локшина з цукіні». Але звичайний кабачок також підійде.
Параметри | Характеристики |
---|---|
Матеріал леза | Нержавіюча сталь |
Матеріал ручки | Пластик |
Це ще одне блюдо, яке може стати для багатьох кулінарним відкриттям. Якщо маєте свою присадибну ділянку, то у вас не виникне труднощів із головним інгредієнтом. Якщо свого городу немає, пошукати кабачкові квітки можна в продажу або добути у знайомих дачників.
Для пікантності в кляр можна додати кілька столових ложок білого вина, а квітки начинити тягучим сиром, що добре плавиться, на зразок моцарели або емменталя.
Параметри | Характеристики |
---|---|
Потужність | 1000 Вт |
Насадки | Блендер, віночки для збивання й для рідкого тіста, для нарізки скибочками, гак для тіста, шинкування |
Приготовлені власноруч овочеві чіпси набагато корисніші за стандартні покупні картопляні. І кабачок відмінно підходить для їх приготування.
Далі вибираємо відповідний спосіб приготування.
Параметри | Характеристики |
---|---|
Потужність | 240 Вт |
Кількість піддонів | 5 |
Гарні в якості повноцінної гострої закуски та як доповнення до нейтральних гарнірів накшталт рису.
За бажанням до кабачків можна додавати й інші овочі: баклажани, перець, моркву.
Параметри | Характеристики |
---|---|
Матеріал | Скло |
Тип посуду | Тарілки |
Кількість предметів | 18 |
Також за темою:
Беріть участь у розіграші смартфона Samsung Galaxy S25 FE 5G 8/128GB JETBLACKУмови розіграшу:Розіграш діє з 04.09.2025 р. по 12.09.2025 р.…
Бери участь у розіграші ігрової клавіатури Logitech G15 Lightspeed TKL (більше…)
Вибір між двома крутими флагманами — це складний компроміс, проте справа, як завжди, в деталях. Смартфони Pixel відомі передовими камерами,…
Бери участь у розіграші сольової гвинтівки для полювання на комах Bug-A-Salt 3.0 (більше…)
Бери участь у розіграші механічної клавіатури HATOR Rockfall 3 Mecha та ігрової миши HATOR Quasar 3 ULTRA – легка, швидка та…
Ось нарешті знайшовся вільний вечір, ви зручно розташувалися на дивані та готові відпочити, але потім годинами гортаєте стрічки кіносервісів і…