Хтось вважає за краще вживати солодкі соковиті груші виключно у свіжому вигляді. А комусь більше до вподоби використовувати їх у кулінарії, застосовуючи різні техніки приготування. Для другої категорії поціно вувачів цих фруктів ми зібрали в нашій статті 7 рецептів із грушею. Час прочитання — 6 хвилин.
Мабуть, найвідоміший рецепт із таким інгредієнтом — груша у вині. Це відмінний варіант нестандартного десерту для святкового застілля чи романтичної вечері.
З груш знімаємо шкірку і трохи зрізаємо низ для більшої стійкості, хвостик по можливості намагаємося не зламати – з ним готовий десерт виглядає естетичніше. Краще, якщо всі плоди будуть приблизно одного розміру, то вони приготуються одночасно.
У сотейник висипаємо цукор та спеції, заливаємо їх вином і добре перемішуємо. Вино беремо на власний розсуд. Його вибір впливає не лише на смакові якості, а й на зовнішній вигляд десерту. Приготовлені в білому вині груші залишаться світлими, а червоне віддасть їм насичений колір та аромат. Спеції також можна варіювати, додаючи, наприклад, ваніль.
Ставимо сотейник на середній вогонь і доводимо до кипіння, опускаємо в кипляче вино груші. Потрібно, щоб алкоголь повністю покривав плоди.
Зменшуємо вогонь, накриваємо ємність кришкою і залишаємо груші уварюватися протягом 30–50 хвилин, періодично перевертаючи їх та поливаючи вином зверху. Час приготування залежить від густини груші. Чим щільніше, тим довше.
Коли плоди легко проколюються зубочисткою, вони готові і їх можна витягнути акуратно на тарілку.
З вина, що залишився в сотейнику, виловлюємо спеції і уварюємо його до консистенції густого сиропу, яким при подачі поливаємо десерт.
Відправляємо в розігріту до 180°С духовку запікати протягом 20 хвилин.
Готовий десерт поливаємо медом і присипаємо мигдальними пластівцями.
Форма Berghoff для выпекания 33,5х23,2х8 см (1697002)КУПИТЬ
Параметри
Характеристики
Форма
Овальна
Матеріал
Кераміка
Перегорнутий пиріг із грушами в карамелі
Хороша груша і в десерті французького походження «Тарт татен» або перевернутий пиріг, в якому фруктову начинку не викладають на тісто, а накривають зверху.
Інгредієнти: 4 груші, 150 г вершкового масла, 200 г борошна, 200 г цукру, 1 яйце, по щіпці солі та кориці.
Грушу нарізаємо часточками, знімаючи шкірку і виймаючи серцевину з насінням.
Сотейник ставимо на невеликий вогонь і варимо карамель: розтоплюємо 50 г вершкового масла|мастила|, поступово додаючи 150 г цукру – помішуємо суміш, поки він повністю не розчиниться. Для насиченого карамельного смаку краще використовувати тростниковий коричневий цукор замість білого або їх суміш у рівних пропорціях.
Беремо відповідну форму для випічки, змащуємо олією, виливаємо на її дно карамель, рівномірно розподіляючи по всій поверхні.
На карамельну підкладку викладаємо по колу скибочки груші – готова начинка.
Приступаємо до приготування тіста:
У мисці змішуємо 100 г розм’якшеного вершкового масла та 50 г цукру.
Просіюємо до них муку|борошно| і додаємо тільки яєчний жовток.
Розминаємо всі інгредієнти вилкою, потім замішуємо руками до однорідності, формуємо у кулю та відправляємо на півгодини у холодильник.
Охолоджене тісто розгортаємо тонким шаром за розміром форми і накриваємо начинку.
Печемо пиріг при 180–190°С близько 30–40 хвилин, орієнтуючись на тісто — у готовому десерті воно має добре підрум’янитися. Готову випічку акуратно перевертаємо грушево-карамельним шаром нагору і присипаємо меленою корицею.
У груш видаляємо серединку та нарізаємо м’якоть невеликими скибочками.
Збризкуємо їх лимонним соком, даємо промаринуватися 10 хвилин і пустити сік – він послужить компонентом заправки.
Горіхи рубаємо середніми шматочками.
Страву для подачі присипаємо руколою, а зверху викладаємо шматочки груші.
Сік, що залишився від них, солимо, перчимо і змішуємо з оливковою олією.
Поливаємо їм салат, зверху кришимо блакитний сир і присипаємо волоськими горіхами.
Сыр с белой и голубой плесенью Bavaria Blu Bergader 150гКУПИТЬ
Параметри
Характеристики
Вид
Ніжний вершковий сир із комбінованою цвіллю
Країна-виробник
Германія
Теплий салат із грушею та курячою печінкою
Інгредієнти: 2 груші, 400 г курячої печінки, 200 г міксу салатного листя, 50 г родзинок, апельсин, оливкова та вершкове масло, щіпка цукру та солі.
Курячу печінку очищаємо від жилок і зелених ділянок, що гірчать.
Кожну розрізаємо навпіл і обсмажуємо до готовності на добре розігрітій суміші вершкового та оливкової олії.
Печінку виймаємо, а в сковороду, де вона смажилася, вичавлюємо апельсиновий сік, солимо його, даємо закипіти і вливаємо трохи оливкової олії – це буде нашою заправкою.
З груш зчищаємо шкірку, видаляємо серцевину з насінням, ріжемо часточками середньої товщини.
У сотейнику розтоплюємо вершкове масло, розчиняємо в ньому цукор та сіль, трохи уварюємо.
Висипаємо в солону карамель груші та родзинки, підсмажуємо, доки вони не стануть золотистими.
Збираємо салат: на блюдо викладаємо салатне листя, зверху печінку та груші з родзинками, поливаємо заправкою і подаємо до столу теплим.
Любителі італійської кухні оцінять таку варіацію на тему популярної страви.
Інгредієнти: 300 г рису арборіо, 2 тверді груші, 1 л овочевого бульйону, 1 цибулина, 50 мл білого вина, 50 мл оливкової олії, 80 г вершкового масла, 100 г горгонзоли, 50 г пармезану, сіль та перець.
Груші очищаємо від шкірки та серцевини, нарізаємо дрібними кубиками.
Подрібнюємо цибулю та обсмажуємо на суміші вершкового масла з оливковою до прозорості.
Висипаємо до цибулі рис і також прогріваємо, поки рисинки не стануть прозорими.
На цьому етапі вливаємо в сковороду біле вино та випарюємо його.
Потім додаємо подрібнену грушу.
Поруч із сковородою ставимо на вогонь каструлю з овочевим бульйоном – він має бути гарячим під рукою.
Коли краї рисинок стануть прозорими, вливаємо в сковороду ополоник гарячого овочевого бульйону. Помішуємо, випаровуючи, а потім наливаємо нову порцію. Повторюємо таку дію кілька разів.
У процесі приготування різотто його потрібно постійно помішувати, а саме воно безперервно злегка кипіти на невеликому вогні.
Готовність визначаємо на пробу – рис повинен не розваритися і зберегти трохи тверду серединку подібно до пасти al dente.
Готове різотто знімаємо з вогню, додаємо в нього вершкове масло та сири: подрібнену кубиками горгонзолу та тертий пармезан.
Солимо і перчимо на смак. Густоту можна скоригувати, додавши ще трохи гарячого овочевого бульйону та знову добре перемішавши.
Результати розіграшу!Вітаємо переможців із виграшем мультипечей Xiaomi Dual Zone Air Fryer!Найближчим часом ми зв'яжемося з вами для уточнення необхідних деталей.Відео…