Categories: Дім і садДопомога новачкуСтатті

7 смачних рецептів із грушею

Хтось вважає за краще вживати солодкі соковиті груші виключно у свіжому вигляді. А комусь більше до вподоби використовувати їх у кулінарії, застосовуючи різні техніки приготування. Для другої категорії поціно вувачів цих фруктів ми зібрали в нашій статті 7 рецептів із грушею. Час прочитання — 6 хвилин.

В МАГАЗИН

Винна груша

Мабуть, найвідоміший рецепт із таким інгредієнтом — груша у вині. Це відмінний варіант нестандартного десерту для святкового застілля чи романтичної вечері.

Інгредієнти: 4 великі та щільні груші, 750 мл сухого вина, 100 г цукру, паличка кориці, зірочка бадяна, 3 бутони гвоздики.

  • З груш знімаємо шкірку і трохи зрізаємо низ для більшої стійкості, хвостик по можливості намагаємося не зламати – з ним готовий десерт виглядає естетичніше. Краще, якщо всі плоди будуть приблизно одного розміру, то вони приготуються одночасно.
  • У сотейник висипаємо цукор та спеції, заливаємо їх вином і добре перемішуємо. Вино беремо на власний розсуд. Його вибір впливає не лише на смакові якості, а й на зовнішній вигляд десерту. Приготовлені в білому вині груші залишаться світлими, а червоне віддасть їм насичений колір та аромат. Спеції також можна варіювати, додаючи, наприклад, ваніль.
  • Ставимо сотейник на середній вогонь і доводимо до кипіння, опускаємо в кипляче вино груші. Потрібно, щоб алкоголь повністю покривав плоди.
  • Зменшуємо вогонь, накриваємо ємність кришкою і залишаємо груші уварюватися протягом 30–50 хвилин, періодично перевертаючи їх та поливаючи вином зверху. Час приготування залежить від густини груші. Чим щільніше, тим довше.
  • Коли плоди легко проколюються зубочисткою, вони готові і їх можна витягнути акуратно на тарілку.
  • З вина, що залишився в сотейнику, виловлюємо спеції і уварюємо його до консистенції густого сиропу, яким при подачі поливаємо десерт.
Вино Vicente Gandia Pluvium Bobal-Cabernet Sauvignon красное сухое 0.75л 12%
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Винний букет Відтінки стиглої сливи, червоної вишні, фіалки
Країна-виробник Іспанія

Груша, запечена із сиром

Комбінація груші та сиру добре підійде для сніданку – швидко, смачно та досить ситно.

Інгредієнти: 4 груші, 100 г сиру, лимон, 5 ст. л. меду, щіпка меленої кориці, вершкове масло, мигдалеві пластівці.

  • Груші розрізаємо на половинки та виймаємо серцевину, роблячи заглиблення для начинки.
  • Збризкуємо соком лимона, а потім обсмажуємо по парі хвилин на вершковому маслі з обох боків.
  • Готуємо начинку із сиру, змішаного з медом та корицею.
  • Викладаємо обсмажені половинки груш у форму для запікання та начиняємо.
  • Відправляємо в розігріту до 180°С духовку запікати протягом 20 хвилин.
  • Готовий десерт поливаємо медом і присипаємо мигдальними пластівцями.
Форма Berghoff для выпекания 33,5х23,2х8 см (1697002)
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Форма Овальна
Матеріал Кераміка

Перегорнутий пиріг із грушами в карамелі

Хороша груша і в десерті французького походження «Тарт татен» або перевернутий пиріг, в якому фруктову начинку не викладають на тісто, а накривають зверху.

Інгредієнти: 4 груші, 150 г вершкового масла, 200 г борошна, 200 г цукру, 1 яйце, по щіпці солі та кориці.

  • Грушу нарізаємо часточками, знімаючи шкірку і виймаючи серцевину з насінням.
  • Сотейник ставимо на невеликий вогонь і варимо карамель: розтоплюємо 50 г вершкового масла|мастила|, поступово додаючи 150 г цукру – помішуємо суміш, поки він повністю не розчиниться. Для насиченого карамельного смаку краще використовувати тростниковий коричневий цукор замість білого або їх суміш у рівних пропорціях.
  • Беремо відповідну форму для випічки, змащуємо олією, виливаємо на її дно карамель, рівномірно розподіляючи по всій поверхні.
  • На карамельну підкладку викладаємо по колу скибочки груші – готова начинка.

Приступаємо до приготування тіста:

  • У мисці змішуємо 100 г розм’якшеного вершкового масла та 50 г цукру.
  • Просіюємо до них муку|борошно| і додаємо тільки яєчний жовток.
  • Розминаємо всі інгредієнти вилкою, потім замішуємо руками до однорідності, формуємо у кулю та відправляємо на півгодини у холодильник.
  • Охолоджене тісто розгортаємо тонким шаром за розміром форми і накриваємо начинку.

Печемо пиріг при 180–190°С близько 30–40 хвилин, орієнтуючись на тісто — у готовому десерті воно має добре підрум’янитися. Готову випічку акуратно перевертаємо грушево-карамельним шаром нагору і присипаємо меленою корицею.

Сахар Auchan Демерара коричневый нерафинированные тростниковый, 500 г
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Вид Тростниковый
Країна-виробник Україна

Салат із груш із блакитним сиром та волоським горіхом

Інгредієнти: 2 груші, 150 г руколи, 150 г блакитного сиру, жменя волоських горіхів, лимон, оливкова олія, сіль та перець за смаком.

  • У груш видаляємо серединку та нарізаємо м’якоть невеликими скибочками.
  • Збризкуємо їх лимонним соком, даємо промаринуватися 10 хвилин і пустити сік – він послужить компонентом заправки.
  • Горіхи рубаємо середніми шматочками.
  • Страву для подачі присипаємо руколою, а зверху викладаємо шматочки груші.
  • Сік, що залишився від них, солимо, перчимо і змішуємо з оливковою олією.
  • Поливаємо їм салат, зверху кришимо блакитний сир і присипаємо волоськими горіхами.
Сыр с белой и голубой плесенью Bavaria Blu Bergader 150г
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Вид Ніжний вершковий сир із комбінованою цвіллю
Країна-виробник Германія

Теплий салат із грушею та курячою печінкою

Інгредієнти: 2 груші, 400 г курячої печінки, 200 г міксу салатного листя, 50 г родзинок, апельсин, оливкова та вершкове масло, щіпка цукру та солі.

  • Курячу печінку очищаємо від жилок і зелених ділянок, що гірчать.
  • Кожну розрізаємо навпіл і обсмажуємо до готовності на добре розігрітій суміші вершкового та оливкової олії.
  • Печінку виймаємо, а в сковороду, де вона смажилася, вичавлюємо апельсиновий сік, солимо його, даємо закипіти і вливаємо трохи оливкової олії – це буде нашою заправкою.
  • З груш зчищаємо шкірку, видаляємо серцевину з насінням, ріжемо часточками середньої товщини.
  • У сотейнику розтоплюємо вершкове масло, розчиняємо в ньому цукор та сіль, трохи уварюємо.
  • Висипаємо в солону карамель груші та родзинки, підсмажуємо, доки вони не стануть золотистими.
  • Збираємо салат: на блюдо викладаємо салатне листя, зверху печінку та груші з родзинками, поливаємо заправкою і подаємо до столу теплим.
Сотейник Berghoff 24 см 3,2 л (1100231)
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Діаметр 24 см
Матеріал Нержавіюча сталь

Груші із сирною начинкою, запечені в беконі

Інгредієнти: 12 невеликих груш, 200-250 г козиного сиру, 12 скибочок бекону, оливкова олія, мед, рублена зелень.

  • Груші розрізаємо навпіл і виймаємо серцевину з насінням, щоб звільнити місце для начинки.
  • Козячий сир змішуємо із зеленню, двома столовими ложками оливкової олії, сіллю та перцем.
  • Кожну половинку груші заповнюємо начинкою, а потім загортаємо в скибочку бекону.
  • Викладаємо на деко, збризкуємо оливковою олією, перчимо і солимо за смаком.
  • Відправляємо в розігріту до 190°С духовку на 30 хвилин, поки груші не розм’якшать, а бекон не почне хрумтіти.
  • Готову страву поливаємо медом і при бажанні прикрашаємо зеленню.
Бекон нарезной слайсами Dripol 500г
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Упаковка Вакуумна
Країна-виробник Угорщина

Різотто з грушею та горгонзолою

Любителі італійської кухні оцінять таку варіацію на тему популярної страви.

Інгредієнти: 300 г рису арборіо, 2 тверді груші, 1 л овочевого бульйону, 1 цибулина, 50 мл білого вина, 50 мл оливкової олії, 80 г вершкового масла, 100 г горгонзоли, 50 г пармезану, сіль та перець.

  • Груші очищаємо від шкірки та серцевини, нарізаємо дрібними кубиками.
  • Подрібнюємо цибулю та обсмажуємо на суміші вершкового масла з оливковою до прозорості.
  • Висипаємо до цибулі рис і також прогріваємо, поки рисинки не стануть прозорими.
  • На цьому етапі вливаємо в сковороду біле вино та випарюємо його.
  • Потім додаємо подрібнену грушу.
  • Поруч із сковородою ставимо на вогонь каструлю з овочевим бульйоном – він має бути гарячим під рукою.
  • Коли краї рисинок стануть прозорими, вливаємо в сковороду ополоник гарячого овочевого бульйону. Помішуємо, випаровуючи, а потім наливаємо нову порцію. Повторюємо таку дію кілька разів.
  • У процесі приготування різотто його потрібно постійно помішувати, а саме воно безперервно злегка кипіти на невеликому вогні.
  • Готовність визначаємо на пробу – рис повинен не розваритися і зберегти трохи тверду серединку подібно до пасти al dente.
  • Готове різотто знімаємо з вогню, додаємо в нього вершкове масло та сири: подрібнену кубиками горгонзолу та тертий пармезан.
  • Солимо і перчимо на смак. Густоту можна скоригувати, додавши ще трохи гарячого овочевого бульйону та знову добре перемішавши.
Рис Арборио Премиум Жменька 1 кг
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Вид Круглозернистий
Країна-виробник Україна

Вважається, що найкращий різотто виходить із рису сорту карнаролі, тому, якщо вдасться купити його, страва стане ще смачнішою.

ЧИТАЙТЕ В TELEGRAM

Також за темою:

Наталя Звягiнцева

Share
Published by
Наталя Звягiнцева
Tags: Кулинариянайкращі рецептирецептирецепти з грушею

Recent Posts

  • Акції та конкурси

РОЗІГРАШ конструктора LEGO® Harry Potter Корінь мандрагори

Бери участь у розіграші конструктора LEGO® Harry Potter Корінь мандрагори! (більше…)

2 дні ago
  • Акції та конкурси

Результати розіграшу “Вигравай Мультипіч Xiaomi Mi Smart Air Fryer MAF10 просто купуючи в застосунку Алло!”

Результати розіграшу!Вітаємо переможців із виграшем мультипечей Xiaomi Mi Smart Air Fryer MAF10:Діана - 38 097 748 2* Марина - 38…

2 дні ago
  • Статті

Як вибрати планшет: для роботи, навчання та дозвілля

Як вибрати планшет серед сотень моделей на полицях магазинів і не розгубитися в технічних характеристиках? Це питання виникає майже у…

3 дні ago
  • Статті

MacBook Air 13 vs 15: яку модель обрати

MacBook Air з процесором M4 став новим еталоном ультрапортативних ноутбуків від Apple. Тепер користувачі можуть вибирати між класичним 13-дюймовим і…

3 дні ago
  • Статті

НР Elitebook vs Probook: порівнюємо моделі ноутбуків

HP EliteBook vs ProBook — дві найпопулярніші бізнес-серії ноутбуків, які з'явились на ринку понад десятиліття тому. За цей час обидві…

3 дні ago
  • Акції та конкурси

Результати розіграшу 27 інноваційних мультипічок!

Результати розіграшу!Вітаємо переможців із виграшем мультипечей Xiaomi Dual Zone Air Fryer!Найближчим часом ми зв'яжемося з вами для уточнення необхідних деталей.Відео…

3 дні ago