Аксесуари та гаджети для кухні — це те, що робить наш побут простішим та зручнішим. Сьогодні ринок пропонує величезну кількість приладдя для різних завдань: від повсякденних, до більш профільних і навіть екзотичних. Ми зібрали 10 цікавих кухонних аксесуарів, які зроблять ваше готування комфортнішим та цікавішим. Час прочитання — 6 хвилин.
Зміст
- Локшинорізка з насадкою для равіолі Maestro
- Багатофункціональна терка для овочів HuoHou
- Пристрій для нарізки цибулі HANDY
- Тендерайзер Empire — розм’якшувач для м’яса
- Шприц для ковбас Kamille
- Килимок для випічки Ardesto
- Універсальна кришка Kela
- Форми для надання форми продуктам GrandCHEF
- Захисний екран від бризок олії KELA
- Ножиці кухонні HuoHou
Локшинорізка з насадкою для равіолі Maestro

Параметри | Характеристики |
---|---|
Матеріали | Метал, пластик (насадка для равіолі) |
Комплектація | Основа-розкочування для тіста, ручка, струбцина, насадка для локшини, насадка для равіолі |
Локшинорізка — це механічний кухонний аксесуар, який сподобається шанувальникам домашньої пасти та не тільки. Складається локшинорізка з кількох елементів: основи з тісторозкочуючими валиками, яка кріпиться до столу струбциною, а також двох насадок (пара валиків-ножів для нарізування пасти різної ширини та насадка для равіолі).
Замісивши тісто для домашньої локшини, пласт тіста спочатку розкочується на рівних валиках. Товщина розкочування регулюється і на виході можна отримати як тонке тісто (загалом кілька міліметрів), так і товстіший пласт (до 8–12 мм). До речі, на тісторозкочуючих валиках можна розкотити тісто не тільки для пасти, але й для лазаньї або будь-якої домашньої випічки, для якої використовується тісто.
Після розкочування тіста з нього можна зробити локшину, пропустивши його через насадку з ножами (2 мм або 6 мм) або зробити «італійські пельмені» – равіолі. Для цього два пласти тіста встановлюються в насадку для равіолі, трохи прокручуються, щоб «зліпити» обидва краї. Потім між тістом накладається начинка та поступово прокручується. У результаті вийде дворядна «стрічка» з равіолі, які достатньо розділити та приготувати будь-яким зручним способом. І більше ніякого ручного ліплення.
Багатофункціональна терка для овочів HuoHou

Параметри | Характеристики |
---|---|
Матеріали | Нержавіюча сталь, пластик |
Комплектація | Контейнер, насадка для нарізки (2 мм, 2,5 мм, 4 мм), запобіжна напрямна для захисту рук |
Подрібнення продуктів — процес для багатьох господарок не найулюбленіший, але в повсякденному приготуванні без нього нікуди. Багатофункціональна терка HuoHou складається з пластикового контейнера, запобіжної направляючої для захисту рук та кількох насадок для нарізки (2 мм, 2,5 мм, 4 мм), леза яких виготовлені з нержавіючої сталі. У контейнері передбачено злив, завдяки чому після подрібнення зручно злити зайву рідину. За допомогою терки-овочерізки можна нашаткувати, натерти або нарізати соломкою будь-які овочі та фрукти для салатів, рагу, супів та найрізноманітніших страв. А для сезонних заготовок і на свята такий пристрій заощадить багато часу та зусиль.
Пристрій для нарізки цибулі HANDY

Параметри | Характеристики |
---|---|
Матеріали | Нержавіюча сталь, пластик |
Виробник | Чехія |
Стільки сліз, скільки ми проливаємо над цибулею, не здатна вичавити з нас жодна мелодрама. Якщо вам набридло щоразу упускати сльози при нарізанні цибулі, рекомендуємо звернути увагу на спеціальний гаджет для його подрібнення. Пристосування для нарізки цибулі HANDY складається з компактного контейнера, в який розміщується цибуля, ножа та ручки. При натисканні ручки вниз у дію наводяться ножі, які подрібнюють цибулю всередині герметично закритого контейнера. Примітно, що під час подрібнення ножі змінюють кут, завдяки чому цибуля подрібнюється рівномірніше. Чим більше разів ви натискаєте на поршень, тим дрібніше буде нарізаний продукт. У результаті отримуємо подрібнену цибулю оптимального розміру без сліз.
Тендерайзер Empire — розм’якшувач для м’яса

Параметри | Характеристики |
---|---|
Матеріали | Нержавіюча сталь, пластик |
Размір | Діаметр – 5 см, висота – 19 см |
Тендерайзер – це ефективніша альтернатива молотку для м’яса. Аксесуар складається з рукояті, голчастих ножів та поршня. При використанні тендерайзера м’ясо не відбивається у тонкий пласт, а розм’якшується шляхом множинного проколювання, що порушує структуру волокон. В результаті м’ясо стає м’якшим і ніжнішим, а також швидше готується, але при цьому не перетворюється на м’ясний «млинець». Саме завдяки цьому він відмінно підійде для стейків та відбивних із найрізноманітніших видів м’яса та риби.
Крім того, за допомогою тендерайзера можна швидше маринувати м’ясо. Посипавши продукт сіллю та спеціями і пройшовшись по ньому тендерайзером, спеції миттєво потраплять усередину м’яса і маринуватимуться не лише зовні, а й зсередини.
Шприц для ковбас Kamille

Параметри | Характеристики |
---|---|
Матеріали | Алюміній, пластик, силікон |
Комплектація | Колба, затискна установка, ручка, 4 насадки (1,5 см, 2 см, 2,2 см, 2,5 см), затискачі |
Ковбасний шприц – це гаджет для любителів натуральних м’ясних делікатесів. Пристрій є колбою з алюмінію, яка кріпиться до столу за допомогою струбцин, з ручкою. У комплекті передбачені насадки 4 розмірів для різних ковбасних виробів – 1,5 см, 2 см, 2,2 см та 2,5 см. Заклав у колбу фарш та встановивши потрібну насадку з оболонкою, можна з легкістю «накрутити» домашні сосиски та ковбасу , які будуть у десятки разів смачніші та корисніші за магазинні.
Килимок для випічки Ardesto

Параметри | Характеристики |
---|---|
Матеріали | Силікон |
Застосування | Для розкочування тіста та випікання |
Килимок для випічки – це абсолютний маст-хев для тих, хто часто працює з тестом і любить балувати домашньою випічкою всю сім’ю. Застосовні килимки для двох завдань: для підготовки та розкочування тіста, а також для випікання на ньому в духовці. Такі килимки виготовляються з харчового термостійкого силікону, завдяки чому до килимка не прилипне навіть найкапризніше тісто.
Для розкочування тіста на килимку нанесена спеціальна розмітка (коло в центрі та «лінійка» вздовж країв), які допоможуть сформувати потрібну форму майбутнього пирога або будь-якої іншої випічки. Потім підготовлене тісто разом із килимком можна відправити до духової шафи. Харчовий силікон, з якого виготовляють килимки для випікання, легко витримує високі температури, завдяки чому він стане відмінною багаторазовою заміною пергаменту для випікання. До речі, якщо ви розумне споживання, то таке рішення дозволить відмовитися від розхідника і знизити рівень побутових відходів.
Універсальна кришка Kela

Параметри | Характеристики |
---|---|
Матеріали | Силікон, загартоване скло |
Сумісність | Підходить для посуду діаметром 22, 24 та 26 см |
Не весь посуд, у тому числі сковороди, сотейники та ковші, комплектується кришками. Докупити кришки на кожен предмет посуду часом влітає в копієчку, та й зберігання великої кількості кришок не завжди зручне. У цьому випадку можна скористатися універсальними кришками, сумісними з багатьма видами посуду.
Кришка Kela Concetta виготовляється з термостійкого скла та термостійкого силікону, а також передбачений клапан випуску пари. Завдяки трьом кільцям різного діаметру, вона підходить для будь-якого посуду (каструлі, сковороди) популярних діаметрів 22, 24 та 26 см та забезпечує щільне прилягання.
Форми для надання форми продуктам GrandCHEF

Параметри | Характеристики |
---|---|
Матеріали | Нержавіюча сталь |
Комплектація | Форма кругла – 2 шт (діаметр 7,5 та 10,5 см), квадратна (8×8 см), трикутна (6,5×6,5×6,5 см) |
Гарна подача страви важлива не менше за її смак. Якщо ви давно мрієте подавати свої кулінарні шедеври, як у ресторані, формочки для надання форми в цьому допоможуть. У наборі GrandCHEF представлені 4 різні форми: два кільця (7,5 та 10,5 см у діаметрі), трикутна (6,5×6,5×6,5 см) та квадратна (8×8 см). Висота кожної форми — 5 см, а виготовлені вони із нержавіючої сталі. За допомогою таких форм можна ефектно подавати порційні гарніри, салати та закуски, «збирати» десерти та використовувати для формування котлет для домашніх бургерів.
Захисний екран від бризок олії KELA

Параметри | Характеристики |
---|---|
Матеріали | Нержавіюча сталь |
Діаметр | 30 см |
Бризки олії під час смаження на сковороді — задоволення не з приємних. Крім того, що це небезпечно й може призвести до опіків, засохлий жир досить важко вивести з усіх поверхонь, які перебували в радіусі ураження сковороди. Щоб уникнути цього, існують спеціальні захисні екрани. На відміну від класичних кришок, під якими страва тушкується, захисний екран має гратчасту структуру, завдяки чому утримуються бризки киплячої олії, а продукти під ним саме смажаться, а не гасять, як під кришкою.
Ножиці кухонні HuoHou

Параметри | Характеристики |
---|---|
Матеріали | Нержавіюча сталь, пластик |
Застосування | Для чищення риби від луски та овочів від шкірки, для розрізання м’яса та кісток птиці, для розколювання горіхів, для відкривання кришок пляшок та банок, можна використовувати як ніж |
Кухонні ножиці — це обов’язковий атрибут будь-якої кухні. І сьогодні частіше зустрічаються не просто звичайні ножиці, якими зручно розрізати упаковку або подрібнити зелень, а й багатофункціональні моделі, які можуть замінити низку кухонного приладдя.
Леза ножиць Huohou виготовляються з високоміцної нержавіючої сталі (30Cr13), а ергономічні ручки виготовлені з надійного пластику. Завдяки продуманій розбірній конструкції, ножиці Huohou можна використовувати для відкривання банок і пляшок, розколювання волоських горіхів, а також розрізання птиці та невеликих кісток. У розібраному вигляді ножиці можуть використовуватися як ніж, а також для чищення овочів та очищення риби від луски. Одні ножиці — маса застосувань.
Також за темою:
- Кухонний комбайн чи кухонна машина: що вибрати?
- Топ-7 найкращих рецептів приготування риби та морепродуктів на грилі
- Який посуд вибрати для приготування в мікрохвильовій печі
- 7 функцій мультиварки, про які ви могли не знати
- Смачні страви з цвітною та брюсельською капустою
- Як вибрати домашній гриль
- Які є кухонні ножі та як їх вибрати
- Огляд кухонної техніки та аксесуарів Xiaomi
- Як облаштувати кухню
- Топ-5 страв, які можна приготувати у мультиварці
- Топ-книг з кулінарії