Блендер — це пристрій для подрібнення, натирання, перемішування і збивання різних продуктів, який може стати незамінним помічником на кухні. За допомогою блендера ви зможете не тільки економити свій час, але і урізноманітнити смакові якості приготованих вами страв. У цій статті ми розповімо вам, як вибрати блендер і на які параметри варто звертати увагу. Час прочитання – 6 хвилин.
Зміст
Не примха, а необхідність
Блендер – це зовсім не примха, як багато хто може подумати, а досить затребуваний на кухні інструмент. Наскільки добре б ви не володіли ножем або віночком для збивання, вручну зробити мус зі свіжозаморожених ягід або швидко роздрібнити лід буде дуже проблематично.

Тип | Заглибний блендер |
Потужність | 600 Вт |
Додатково | Насадка подрібнювач, віночок для збивання, міні-подрібнювач, 2 швидкісних режими з 5-ступінчастим регулюванням, 4х пелюсткові ножі з нержавіючої сталі |
У багатьох господинь на кухні є міксер, комбайнер, кавомолка і безліч інших пристроїв, тому прожити без блендера можна, але чи варто? Блендер потрібен для подрібнення і змішування інгредієнтів в однорідну масу. Цей пристрій стане по-справжньому незамінним помічником для тих, хто любить пекти, оскільки з його допомогою можна зробити крем або рідке тісто. Блендер дозволяє створювати смачні молочні коктейлі або ж смузі із заморожених ягід, а особливий інтерес до цього кухонного помічника повинні проявити прихильники здорового харчування і мами, які самостійно готують страви для малюків.
Варто відзначити, що більшість блендерів не обмежуються перерахованими вище функціями. За допомогою цього пристрою можна легко подрібнювати фрукти, овочі, шинкувати продукти, і багато іншого, а при правильному виборі потужності – навіть рубати м’ясо й колоти лід.
З турботою про комфорт: заглибний блендер
Мабуть, найпоширенішими на ринку є заглибні блендери. Зовні вони нагадують невелику пластикову або металеву бейсбольну біту з кнопкою. Такі блендери занурюються в ємність і збивають рідини або продукти, які там знаходяться. Для вирішення більшості простих завдань такий блендер цілком зручний, проте він має кілька негативних сторін.

Тип | Заглибний блендер |
Потужність | 350 Вт |
Додатково | Насадка подрібнювач, високоякісні леза ZELKROM, мірний стакан на 800 мл |
Як правило, дешеві заглибні блендери досить швидко нагріваються і починають смердіти горілої проводкою. Якість збивання у таких пристроїв також часто залишає бажати кращого, оскільки їх потужність часто менше, ніж у стаціонарних. Звичайно, усе це не стосується дорогих моделей, проте чи варто витрачатися на дорогий погружной блендер, якщо за ці ж гроші можна придбати стаціонарний блендер із непоганими характеристиками?
Стаціонарний блендер: більше, швидше, могутніше
Стаціонарний блендер є більш оптимальним варіантом, ніж заглибний, особливо, якщо мова йде про велику родину. Щоб стаціонарний блендер зміг розмолоти лід, заморожені фрукти, овочі й горіхи, його потужність повинна становити не менше 800 Вт. Важливо враховувати, що, чим потужніший блендер, тим він голосніше, тому не намагайтеся знайти тиху модель.

Тип | Стаціонарний блендер |
Потужність | 1000 Вт |
Додатково | Імпульсний режим, плавне регулювання швидкості, режим смузі, матеріал ножів – нержавіюча сталь, матеріал глечика – скло |
Не менш важливим параметром блендера є його швидкість. Краще, якщо він вміє працювати в декількох режимах. Сучасні блендери навіть мають певні запрограмовані режими роботи, а вам залишається лише натиснути відповідну кнопку.
Якщо мова йде про стаціонарний блендер, при його виборі також важливий розмір чаші. Ми рекомендуємо вам вибирати чашу побільше. Ідеально, якщо вона буде зроблена зі скла. Також зверніть увагу на підставу приладу. Віддавайте перевагу блендерам із широкими і важкими, краще металевими, підставами. Такі пристрої не будуть під час роботи скакати по всьому столу.
Головні особливості блендерів
Блендери можуть бути обладнані або механічним перемикачем і кнопками, або сенсорною панеллю. Є люди, які до сих пір вважають за краще механіку, оскільки впевнені, що такий спосіб управління надійніше. Втім у сенсорної панелі є незаперечна перевага: за блендером із такою панеллю набагато легше доглядати.

Тип | Заглибний блендер |
Потужність | 800 Вт |
Додатково | Міні-подрібнювач, віночок, імпульсний режим, плавне регулювання швидкості, турбо режим |
Одним з найважливіших критеріїв будь-якого блендера є його потужність. Показники можуть варіюватися від 140 до 1200 Вт. Чим вище потужність, тим краще й дорожче блендер. Варто враховувати, що при тривалому використанні слабкий за потужністю двигун може не впоратися з навантаженням і згоріти. Ми радимо вибирати блендер потужністю від 450 Вт – такий пристрій зможе подрібнити більшість продуктів. Якщо ви збираєтеся колоти лід і рубати м’ясо за допомогою погружного блендера, він повинен мати потужність 600 Вт і вище. Моделі від 1000 Вт стануть помічником у збиванні тіста.
Стаціонарні блендери зазвичай мають 1 або 2 ножа, тоді як заглибні можуть мати в комплекті різні насадки і форми ножів, для різних за твердістю продуктів. Перевіряйте, щоб ножі міцно трималися до конструкції та зроблені з надійної нержавіючої сталі.
Блендери можуть мати від 1 до 30 швидкостей. Така кількість обумовлена тим, що модель має можливість підлаштовувати режими для кожного з продуктів, що продовжує життя двигуна і ножів. Блендери з 10 швидкостями і вище, як правило, використовуються кулінарами, які готують за складними рецептами, тоді як звичайному користувачеві буде досить і 8 швидкостей.
Як правило, блендери виготовляються з пластика в поєднанні з металом. Тому, при виборі блендера, потрібно орієнтуватися на якість цих компонентів. Пластикові елементи (утримувач, чаші, з’єднувальні частини) повинні бути твердими й міцними, а ріжучі елементи насадок і нога тримача блендера повинні бути виконані з металу. Віночки й куполи на насадках можуть бути і пластиковими, але вони не зможуть похвалитися довговічністю. Якщо говорити про стаціонарні блендери, варто звернути увагу на матеріал, з якого створена їх чаша. Оптимальним варіантом є якісний прозорий пластик – він зменшує вартість приладу і дозволяє простіше його мити. Також у продажу можна знайти блендери зі скляними, металевими чашами і чашами з композитних матеріалів.

Тип | Заглибний блендер |
Потужність | 1000 Вт |
Додатково | Насадка подрібнювач, насадка для терки, насадка для шинкування, віночок для збивання, турбо режим |
При покупці блендера беріть до уваги довжину і якість дроту. Також враховуйте, що сьогодні на ринку можна знайти моделі з можливістю автономної роботи. Добре, якщо у блендері будуть такі приємні бонуси, як носик у чаші або навіть краник, система самоочищення та захисна система від перегріву.
Рейтинг виробників
Найбільшу довіру покупців серед виробників блендерів встигли заслужити такі бренди, як: Bosch, Philips, Braun та Moulinex. Ці блендери досить дорогі, проте прослужать вам вірою і правдою не один рік. За такі ж гроші ви зможете купити блендер менш відомої марки, у наборі з яким буде йти більша кількість різних насадок, а якість приладу, можливо, і буде поступатися, але зовсім небагато. Якщо ви за такий варіант, зверніть увагу на блендери Zelmer, Saturn, Vitek, Gorenje та Electolux.

Тип | Стаціонарний блендер |
Потужність | 700 Вт |
Додатково | Імпульсний режим, ємність склянки для збивання – 1500 мл |
Також за темою: