З цієї статті ви дізнаєтеся, як приготувати смачну моркву по-корейськи, витративши на це мінімум зусиль. Цей рецепт можна вдосконалювати на свій смак, оскільки в кожного з нас свої переваги. Змінюючи за бажанням кількість тих чи інших спецій, у пошуках свого ідеального рецепта, не забувайте дотримуватися технологічного процесу. Час прочитання статті — 4 хвилини.
Зміст
Історія
Морква по-корейськи — салат із натертої довгою соломкою моркви з додаванням часнику, олії, цибулі та різних спецій, який був вигаданий “радянськими корейцями” — вихідцями з Північної Кореї, які переселилися до революції або були депортовані в 1937 році. Причиною появи страви стала відсутність звичних продуктів у нових місцях проживання. Морква витіснила редис, який був популярний для маринування м’яса та риби в традиційній корейській кухні, оскільки вона була доступнішою.
Складові
Морква | 1 кг |
Цибуля ріпчаста | 70 гр (1 середня головка) |
Часник | 20 гр (2 великих зубчики) |
Сіь | 1 ч. л. |
Цукор | 1 ч. л. |
Мелений чорний перець | 0,5 ч. л. |
Мелений червоний перець | 0,5 ч. л. |
Мелений кориандр | 1 ч. л. |
Оцет | 4 ст. л. |
Рослинна олія | 50 мл |
Для приготування моркви по-корейськи знадобиться 30 хвилин і ще пара годин для того, щоб блюдо настоялося, досягло стадії повної готовності та максимального розкриття смаку.
Процес приготування в 4 этапи
Этап 1. Підготувати моркву
Для початку необхідно почистити або помити моркву (навіть якщо вона продається митою).
Далі її слід натерти, і тут є кілька способів:
- використовувати спеціальну ручну тертку — процес займає набагато більше часу й сил, але зате виходять довгі соломинки;
- використовувати кухонний комбайн — процес займає менше часу, але соломинки будуть трохи коротше.
Вибір будь-якого з цих способів впливає тільки на зовнішній вигляд, а не на смак.
Этап 2. Додати спеції
У миску з натертою морквою додати оцет, перемішати й дати настоятися 10 хвилин. Потім вичавити в миску часник, додати чорний перець, коріандр, сіль і цукор. Ретельно все перемішати.
Этап 3. Обсмажити цибулю
Вилити олію на сковороду, висипати дрібно нарізану цибулю. Смажити, поки вона не стане золотистого кольору. Зняти сковороду з вогню й додати в олію червоний перець. Перемішати.
Этап 4. Додати олію
Після того як обсмажили цибулю, додали перець і перемішали, вилийте цю пряну олію в моркву, попередньо відокремивши її від цибулі. Найзручніше це робити за допомогою сита.
Тепер ще раз все перемішайте й залиште на дві години, щоб морква настоялась.
Смачного
Викладіть на тарілку й подавайте до столу, не забувши про найголовніші інгредієнти — любов та позитивні думки.
Якщо у вас залишилися питання, задавайте їх у коментарях. А також діліться з нами своїми секретами приготування моркви по-корейськи.
Також за темою: