Дім і сад Допомога новачку Статті

Як приготувати моркву по-корейськи

З цієї статті ви дізнаєтеся, як приготувати смачну моркву по-корейськи, витративши на це мінімум зусиль. Цей рецепт можна вдосконалювати на свій смак, оскільки в кожного з нас свої переваги. Змінюючи за бажанням кількість тих чи інших спецій, у пошуках свого ідеального рецепта, не забувайте дотримуватися технологічного процесу. Час прочитання статті — 4 хвилини.

В МАГАЗИН

Історія

Морква по-корейськи — салат із натертої довгою соломкою моркви з додаванням часнику, олії, цибулі та різних спецій, який був вигаданий “радянськими корейцями” — вихідцями з Північної Кореї, які переселилися до революції або були депортовані в 1937 році. Причиною появи страви стала відсутність звичних продуктів у нових місцях проживання. Морква витіснила редис, який був популярний для маринування м’яса та риби в традиційній корейській кухні, оскільки вона була доступнішою.

Складові

Морква 1 кг
Цибуля ріпчаста 70 гр (1 середня головка)
Часник 20 гр (2 великих зубчики)
Сіь 1 ч. л.
Цукор 1 ч. л.
Мелений чорний перець 0,5 ч. л.
Мелений червоний перець 0,5 ч. л.
Мелений кориандр 1 ч. л.
Оцет 4 ст. л.
Рослинна олія 50 мл

Для приготування моркви по-корейськи знадобиться 30 хвилин і ще пара годин для того, щоб блюдо настоялося, досягло стадії повної готовності та максимального розкриття смаку.

Процес приготування в 4 этапи

Этап 1. Підготувати моркву

Для початку необхідно почистити або помити моркву (навіть якщо вона продається митою).

Далі її слід натерти, і тут є кілька способів:

  • використовувати спеціальну ручну тертку — процес займає набагато більше часу й сил, але зате виходять довгі соломинки;
  • використовувати кухонний комбайн — процес займає менше часу, але соломинки будуть трохи коротше.

Вибір будь-якого з цих способів впливає тільки на зовнішній вигляд, а не на смак.

Этап 2. Додати спеції

У миску з натертою морквою додати оцет, перемішати й дати настоятися 10 хвилин. Потім вичавити в миску часник, додати чорний перець, коріандр, сіль і цукор. Ретельно все перемішати.

Этап 3. Обсмажити цибулю

Вилити олію на сковороду, висипати дрібно нарізану цибулю. Смажити, поки вона не стане золотистого кольору. Зняти сковороду з вогню й додати в олію червоний перець. Перемішати.

Этап 4. Додати олію

Після того як обсмажили цибулю, додали перець і перемішали, вилийте цю пряну олію в моркву, попередньо відокремивши її від цибулі. Найзручніше це робити за допомогою сита.

Тепер ще раз все перемішайте й залиште на дві години, щоб морква настоялась.

Смачного

Викладіть на тарілку й подавайте до столу, не забувши про найголовніші інгредієнти — любов та позитивні думки.

Якщо у вас залишилися питання, задавайте їх у коментарях. А також діліться з нами своїми секретами приготування моркви по-корейськи.

 

ЧИТАЙТЕ В ТЕЛЕГРАМ

Також за темою:

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано