Дім і сад Допомога новачку Статті

Що приготувати з винограду: кращі рецепти

Виноград хороший не тільки для виробництва вітамінних соків та алкогольних напоїв, а й для застосування в кулінарії. Він відмінно доповнює гарячі страви та випічку, використовується для приготування холодних і гарячих закусок, десертів. У цій статті ми зібрали кращі рецепти із цим інгредієнтом. Час прочитання — 6 хвилин.

В МАГАЗИН

Закуски

Виноград з сиром – одне з класичних гастрономічних поєднань. Така закуска готується дуже просто і чудово доповнює келих червоного, білого чи ігристого.

Виноград із сиром на шпажках

Просте та елегантне рішення. А головне — приготування займе буквально кілька хвилин.

Нам знадобляться зубочистки або спеціальні шпажки, виноград без кісточок та улюблений сир.

  • Виноградини відокремлюємо від гілочки, якщо взяти сорти різного кольору — закуска вийде більш строкатою та привабливою.
  • Сир ріжемо середніми кубиками, нанизуємо на шпажку, чергуючи з ягодами.

Усе — можна подавати до столу!

Изюм Джамбо “WINWAY”,100г
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Вид Сушений виноград темних сортів
Країна-виробник Україна

Сирні кульки з виноградної начинкою

Ще один варіант сирно-виноградної закуски, але вже більш хитромудрий і в приготуванні, і в подачі.

Для рецепта беремо 200 г винограду, 50 г волоських горіхів, 150 г фісташок, по 150 г крем-сиру та сиру з пліснявою.

  • Виноград миємо та знімаємо ягоди з грона. Краще взяти сорт без кісточок, інакше доведеться їх акуратно витягнути.
  • Крем-сир розтираємо із сиром із цвіллю до однорідної маси.
  • Фісташки та волоські горіхи подрібнюємо в блендері в крупну крихту.
  • Кожну виноградину загортаємо в «шубку» із сирної маси, формуємо акуратні кульки.
  • Гарненько обвалюємо кульки в горіховій крихті з усіх боків.

Перед подачею на стіл закуску на пів години відправляємо в холодильник.

Травяной чай Greenfield Festive Grape – Виноград в пакетиках 100 шт
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Вид Трав’яний із смаковими та ароматичними добавками
Тип Пакетований
Країна-виробник Великобританія

Запечений виноград із сиром

Цього разу пристрасті між сиром і виноградом розпалюються — перед зустріччю на столі їм доведеться трохи разом погрітися в духовці.

Нам знадобиться 1 кг синього винограду, 1 столова ложка тростинного цукру, оливкова олія, червоний винний оцет, 300 г камамбера, гілочки свіжої шавлії.

  • Виноград, не знімаючи з грона, викладаємо на деко, посипаємо тростинним цукром, скроплюємо оливковою олією та оцтом.
  • Відправляємо в розігріту до 220°C духовку на 5–10 хвилин, поки виноград не почне лопатися, періодично акуратно його перевертаємо.
  • Дістаємо деко з підпекшимся виноградом, рівномірно розкладаємо між ягодами шматочки порізаного камамберу.
  • Зверху на виноград із сиром викладаємо сбризнуті олією листя шавлії і відправляємо ще хвилин на 5 у духову шафу, поки сир не почне плавитися, а шавлія не стане хрусткою.

Подають таку закуску з тостами або злаковими хлібцями. Не зайвими будуть волоські або будь-які інші горіхи.

Зеленый чай Виноград Млесна пак. из фольги 100 г
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Вид Зелений зі смаковими та ароматичними домішками
Тип Розсипний крупнолистовой
Країна-виробник Шрі-Ланка

Основні страви

Знайдеться місце винограду й в основних стравах, де залежно від сорту його кислинка або солодкість відтіняють основні інгредієнти.

Свинина з чорним виноградом

Така страва точно сподобається м’ясоїдам. Беремо 1,5 кг свинини без кістки, 500 г чорного винограду, 3 великі цибулини, пів склянки бальзамічного оцту, 2 столові ложки цукру, дрібку солі й перцю, рослинну олію, по кілька гілочок шавлії, розмарину та чебрецю, 2 склянки води.

  • Свинину нарізаємо стейками, видаляючи зайвий жир.
  • Натираємо кожен стейк сіллю й перцем, обсмажуємо в сотейнику на розігрітій олії по 5 хвилин із кожного боку.
  • Викладаємо м’ясо на тарілку, а в олію, що залишилася від смаження, висипаємо знятий з гілки виноград і подрібнену цибулю.
  • Смажимо цибулю з виноградом 5 хвилин, потім засипаємо цукром і заливаємо бальзамічним оцтом, помішуючи доводимо до кипіння.
  • Повертаємо м’ясо в сотейник, викладаємо на нього всю зелень, заливаємо водою, доводимо до кипіння та вимикаємо.
  • Накриваємо кришкою та відправляємо в духовку тушкуватися 30 хвилин на 160°C.
Вин-Вита натуральный экстракт из кожицы и косточек винограда 1000 мл
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Форма випуску Рідкий концентрат
Кількість порцій 65
Країна-виробник Україна

Риба з білим виноградом і печерицями

Не менш гармонійно виноград поєднується і з рибою. Але в цьому випадку краще взяти білі сорти.

Беремо 500–600 г філе будь-якої білої риби, 150 г білого винограду, 200 г свіжих печериць, 50 г вершкового масла, рослинну олію, по дрібці солі й перцю.

  • Філе риби солимо, перчимо й залишаємо на 15–20 хвилин маринуватися.
  • Печериці й виноград миємо та обсушуємо, гриби нарізаємо тонкими слайсами, ягоди відокремлюємо від гілочки.
  • Рибу викладаємо на добре розігріту сковороду та обсмажуємо на вершковому маслі з обох боків по 5 хвилин.
  • Рівномірно розподіляємо по рибі слайси грибів і виноград, накриваємо кришко й залишаємо тушкуватися 15 хвилин.

За бажанням можна подати до цієї страви соус із грибів, вершків, вершкового масла, часнику та спецій — з’єднайте всі інгредієнти на сковороді та готуйте до загустіння.

Сироп Emmi Белый Виноград 700 мл
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Призначення Вираження смаку, кольору та аромату
Застосування Приготування алкогольних і безалкогольних коктейлів, кави, морозива
Країна-виробник Україна

Курка з виноградним асорті та вермутом

Любителі птиці також не залишаться в стороні від виноградного меню. Пропонуємо приготувати апетитну курку за рецептом британського шеф-кухаря Джеймі Олівера.

Готуємо інгредієнти: 2 курячих стегенця, головку часнику, 250 г різнокольорових виноградин без кісточок, 100 мл червоного вермуту, кілька гілочок свіжого естрагону, щіпку солі й перцю, оливкова олія.

  • Стегенця натираємо сіллю, перцем й оливковою олією.
  • Викладаємо на розпечену жаростійку сковороду шкіркою вниз та обсмажуємо, поки вона не підрум’яниться.
  • Перевертаємо курку шкіркою вгору, додаємо в сковороду роздавлені зубчики часнику й виноград, заливаємо все вермутом.
  • Відправляємо запікатися в розігріту до 180°C духовку на 40 хвилин — курка має підрум’янитися, а заливка стати липкою й зменшиться в кількості.
  • Подаємо готову страву, доповнивши гілочками естрагону.
Масло из виноградных косточек Casa Rinaldi 1000мл
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Вид З виноградних кісточок
Особливості Збагачене вітамінами
Країна-виробник Італія

Десерти

Свіжий виноград, як й інші фрукти та ягоди, відмінно доповнює будь-які десерти — починаючи желе, і закінчуючи випічкою.

Желе з виноградом

Швидкий і простий десерт із пікантними алкогольними нотками. Для приготування нам знадобиться: гілочка винограду без кісточок, 150 мл напівсолодкого білого вина, 1 чайна ложка желатину.

  • Виноградини відокремлюємо від гілочок, миємо й даємо воді стекти.
  • Желатин розводимо у 20 мл вина й залишаємо набухати.
  • Решту вина добре нагріваємо, вливаємо в нього набряклий желатин і ретельно перемішуємо.
  • Виноградини розкладаємо по порційних формочках і заливаємо винно-желатиновим сиропом.
  • Відправляємо в холодильник до повного застигання.

За бажанням вино можна замінити шампанським або вермутом. Якщо вам більше до душі безалкогольний варіант, використовуйте виноградний сік або зелений чай.

 

Вино Cielo e Terra Merlot красное полусухое 0.187л 12%
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Вміст цукру Напівсухе
Сорт Мерло
Країна-виробник Італія

Виноградний пиріг

Рецепт смачної та ароматної випічки з нотками винограду й цитрусових.

Беремо 500 г винограду без кісточок, 400 г борошна, 270 г цукру, 4 яйця, 180 г вершкового масла та 100 мл оливкової олії, 150 мл молока, 1,5 чайної ложки розпушувача, 1 чайну ложку ванільного цукру, цедру одного апельсина й лимона.

  • Яйця збиваємо із цукром — маса має збільшитися вдвічі.
  • Вводимо оливкову олію та розм’якшене вершкове масло, продовжуємо збивати.
  • Вливаємо молоко, просіюємо борошно, додаємо ванільний цукор і розпушувач.
  • Акуратно перемішуємо все ложкою, додаємо натерту цедру й залишаємо тісто «відпочити» 10 хвилин.
  • Висипаємо в тісто третину винограду, акуратно перемішуємо, викладаємо у форму для випічки та відправляємо на 10 хвилин у духовку, розігріту до 180°C.
  • Дістаємо форму, щоб висипати зверху виноградини, що залишилися, і ставимо пектися ще на 45 хвилин до готовності.

Подаємо готовий пиріг із гарячим чаєм або кавою.

ЧИТАЙТЕ В TELEGRAM

Також за темою:

Вам також сподобається

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано