Дім і сад Допомога новачку Статті

Коктейлі з коньяком: топ кращих рецептів для дому

1 квітня — це не тільки День сміху, але й негласний День народження коньяку. Спеціально з цієї нагоди ми підготували топ кращих рецептів коктейлів з коньяком, які можна легко приготувати вдома. Час прочитання — 6 хвилин.

В МАГАЗИН

Чому день народження коньяку відзначається 1 квітня

Неофіційний «день народження» коньяку відзначається з 1909 року саме 1 квітня. І ця дата взята не просто так — за нею криються особливості виробництва цього міцного алкогольного напою. Так, згідно з офіційним Декретом, прийнятим у Франції на законодавчому рівні, усі виноградні заготовки для майбутнього коньяку мають бути розлиті по бочках для подальшої витримки строго до 31 березня. А відлік часу витримки коньяку починається саме з 1 квітня.

Справа в тому, що у квітні в південно-східних провінціях Франції, де народжується той самий коньяк, настає відлига. Зміна клімату негативно впливає на смакові якості вина, тому його так важливо розлити в бочки з особливих сортів дуба до початку потепління.

Коктейли с коньяком - Chateau
Коньяк Chateau de Montifaud VS Fine Petite Champagne Jarnak 0.5л 40% в тубусі
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Об’єм 0,5 л
Виробництво Франція

Французи дуже педантично ставляться до виробництва коньяку, оскільки він за правом є національним надбанням Франції. За визначенням коньяком може вважатися тільки той напій, який зроблений у регіонах Шаранта й Приморська Шаранта. І чим виробництво ближче до міста Коньяк, який дав назву самому напою, тим канонічнішим він є. Тому не всі сорокаградусні напої, що мають на етикетці напис «Cognac», такими є. Більшість коньячних напоїв, які вироблені за регламентованими регіонами виробництва коньяку, правильніше називати бренді. До речі, схожа історія й із шампанським — усе, що вироблено за межами регіону Шампань, є не шампанським, а просто ігристим вином.

Кращі коктейлі на основі коньяку та бренді

Пропонуємо вам найцікавіші й прості в приготуванні коктейлі на основі бренді або коньяку, якими можна легко насолодитися вдома.

«Бренді ег-ног»

Ег-ног — це яєчний напій, в який зазвичай додають міцний алкоголь, родом із Шотландії. Основними інгредієнтами в безалкогольній версії є яєчний жовток, цукор, молоко або вершки. А алкогольним коктейль можна зробити, додавши ром, віскі чи бренді.

Інгрідієнти:

  • коньяк чи бренді — 40 мл;
  • цукор — 3 ч. л.;
  • яєчний жовток (або 40 мл яєчного лікера);
  • молоко — 60 мл
  • мускатний горіх — 1 дрібка.

Яєчний жовток (або лікер), коньяк і цукор збити в шейкері та процідити в келих типу гоблет. Зверху залити холодне молоко й додати дрібку мускатного горіха. За бажанням можна прикрасити тертим шоколадом. Подають “Бренді Ег-ног” зазвичай із кавовою ложечкою.

Коктейли с коньяком - Frapin
Коньяк Frapin VSOP 0.5л 40% в коробці
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Об’єм 0,5 л
Виробництво Франція, 12 років витримки

Бренді по-французьки

Поєднання бренді та ігристого вина — це майже коктейльна класика. Найпопулярнішим із них є коктейль «Шампань», який складається з ігристого вина, коньяку, біттера «Angostura», тростинного цукру й лимона. Але є й простіший рецепт, який можна легко зробити вдома. Він виключає біттер, оскільки в класичному рецепті його потрібно буквально 1–2 краплі на порцію, а знайти його в продажу буває не так просто.

Інгрідієнти:

  • коньяк або бренді — 40 мл;
  • лимонний сік — 20 мл;
  • цукрова пудра — 3 г;
  • ігристе вино.

Коньяк, лимонний сік і цукрову пудру змішати в шейкері з льодом і процідити в келих типу гоблет або в класичний келих для шампанського. Доповнити до верху ігристим вином і можна подавати.

Коктейли с коньяком - АрАрАт
Бренді Арарат 5 років 0.5л 40% в коробці
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Об’єм 0,5 л
Виробництво Вірменія, 5 років витримки

«Бренді Олександр» або «Мілкшейк»

«Олександр» — це класичний коктейль-дижестив на основі вершків, бренді й шоколадного лікеру. Згідно з одними джерелами, напій з’явився й став популярний за часів «сухого закону» в США в 1920-і, інші ж стверджують, що інтерпретація цього коктейлю з джином була опублікована в британській рецептурній книзі ще в 1915 році. До речі, коктейль на основі джина, вершків і шоколадного лікеру сьогодні називають «Олександра».

Інгрідієнти:

  • коньяк або бренді — 30 мл;
  • темний лікер Crème de Cacao — 30 мл;
  • нежирні вершки — 30 мл;
  • молотий мускатний горіх або кориця — дрібка.

Вершки, коньяк і лікер збити з льодом у шейкері. Перелити в коктейльний келих або в блюдце для шампанського. Перед подачею посипати корицею або меленим мускатним горіхом.

У цього рецепта є ще один різновид — «Сестра Олександра». У цьому коктейлі шоколадний лікер замінюється м’ятним, а процес приготування й подача абсолютно ідентичні.

Коктейли с коньяком - Torres
Бренді Torres 15 Reserva Privada 15 років 0.7л 40%
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Об’єм 0,7 л
Виробництво Іспанія

«Французький зв’язковий»

«Французький зв’язковий» відноситься до категорії «сучасна класика» у списку офіційних коктейлів міжнародної асоціації барменів. Фактично це інтерпретація класичного коктейлю «Хрещений батько», який готується з шотландського віскі та лікеру «Amaretto». Але, у випадку зі «Зв’язковим», скотч тут замінюється бренді або коньяком. До речі, є ще версія коктейлю з горілкою — називається він «Хрещена мати».

Інгрідієнти:

  • коньяк чи бренді — 35 мл;
  • лікер «Amaretto» — 35 мл.

Невисокий стакан (олд фешн) наповнюється льодом, потім у нього заливається бренді й мигдальний лікер. Змішавши вміст, можна подавати.

Коктейли с коньяком - Saint Remy
Бренді Saint Remy VSOP 0.7л 40% в коробці
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Об’єм 0,7 л
Виробництво Франція, 6 месяців витримки

«Коньяк&Мартіні»

У «Коньячного мартіні» існує маса варіацій, завдяки присутності в рецепті фруктових соків. При цьому основа залишається незмінною — це коньяк і білий класичний «Martini». Але, шляхом додавання різних соків, можна добиватися різного смаку. Так, наприклад, використовуючи сік манго або персика, можна отримати більш густий і солодкий коктейль, а додавши гранатовий або грейпфрутовий, напій знайде кислинку й не буде дуже солодким.

Інгрідієнти:

  • коньяк чи бренді — 20 мл;
  • вермут «Martini Bianco» — 25 мл
  • сік персика або манго — 20 мл.

Наповнити шейкер льодом, влити в нього всі інгредієнти, змішати й процідити в коктейльний келих або келих для мартіні. Перед подачею можна прикрасити оливкою.

Коктейли с коньяком - Sarajishvili
Коньяк Sarajishvili VSOP 0.5л 40% в коробці
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Об’єм 0,5 л
Виробництво Грузія

«АВС»

Для тих, хто хоче поекспериментувати із багатошаровими коктейлями, відмінним варіантом може стати напій «АВС». Назву коктейль отримав завдяки основним інгредієнтам — «Amaretto», «Baileys» і «Cognac». Належить він до коктейлів-шотів і має багато спільного з класичним багатошаровим коктейлем «У-52».

Інгрідієнти:

  • коньяк або бренді — 20 мл;
  • лікер «Amaretto» — 20 мл;
  • лікер «Baileys» — 20 мл.

У високу чарку наливаємо порцію лікеру «Amaretto». Зверху по ложечці акуратно накладається лікер «Baileys», а потім — коньяк. Головне — постаратися укладати шари не поспішаючи, щоб вони не змішувалися між собою.

Коктейли с коньяком - AGSU
Коньяк AGSU 5 лет 0.5л 40%
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Об’єм 0,5 л
Виробництво Азербайджан, 5 років витримки

«Сайдкар»

У перекладі з англійської «sidecar» означає «мотоциклетна коляска». Цьому класичному коктейлю вже приблизно століття (перша згадка про нього датується +1922 роком), а про місце походження й досі йдуть суперечки: одні стверджують, що він родом із Парижа, інші — з Лондона. Готується він традиційно з коньяку, апельсинового лікеру та соку лимона.

Інгрідієнти:

  • коньяк або бренді — 50 мл;
  • лікер «Cointreau» або «Triple Sec» — 15 мл;
  • лимонний сік — 10 мл.

Усі інгредієнти змішати в барному шейкері з льодом і перелити в коктейльний келих або келих для мартіні. За бажанням можна прикрасити коктейль лимонною або апельсиновою цедрою, або перед подачею зробити цукрову кромку на келиху.

Коктейли с коньяком - MARTELL
Коньяк MARTELL VS 0.7л 40% в коробці
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Об’єм 0,7 л
Виробництво Франція

«Бренді Зум»

«Бренді Зум» відноситься до коротких коктейлів-дижестивів, який має м’який смак і помірну міцність.

Інгрідієнти:

  • коньяк або бренді — 40 мл;
  • вершки — 20 мл;
  • рідкий мед — 20 мл.

У шейкер, наповнений льодом, залити всі інгредієнти й струснути. Процідити в коктейльну чарку або чарку для мартіні.

Коктейли с коньяком - Courvoisier
Коньяк Courvoisier VS 0.7л 40%
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Об’єм 0,7 л
Виробництво Франція

«Французький Дайкірі»

«Французький Дайкірі» — це різновид класичного кубинського «Дайкірі», шанувальником якого, як багато хто знає, був Ернест Хемінгуей. У французькій версії коктейлю ром замінили на коньяк.

Інгрідієнти:

  • коньяк або бренді — 50 мл;
  • цукровий сироп «Monin» — 20 мл;
  • лимонний сік — 15 мл
  • м’ята.

У шейкер кладуть 3 листочки м’яти, заповнюють його льодом, потім заливають усі інші інгредієнти та змішують. Подається коктейль у шампанському блюдці та прикрашається листочком м’яти.

Коктейли с коньяком - Chateau de Beaulon
Коньяк Chateau de Beaulon VSOP 7 років 0.7л 40%
КУПИТЬ
Параметри Характеристики
Об’єм 0,7 л
Виробництво Франція

«Сніданок Джокера»

Ще один багатошаровий коктейль у нашому топі має екстравагантну назву «Сніданок Джокера». Зі сніданком цей коктейль об’єднує хіба що присутність яєчного жовтка в рецепті та кавові нотки, але в іншому це напій-шот, який випивається залпом і краще таки після хорошого прийому їжі.

Інгрідієнти:

  • коньяк або бренді — 20 мл;
  • кавовий лікер — 20 мл;
  • жовток яйця (курячий або перепелячий) — 1 шт.

У високу стопку наливаємо порцію коньяку. Зверху по ложечці акуратно наливаємо кавовий лікер і також акуратно виливаємо зверху яєчний жовток.

ЧИТАЙТЕ В TELEGRAM

Також за темою:

Вам також сподобається

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано